- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 2.249
- Meslek
- Webmaster
Hem oyuncu hem avukat olunur mu?
İzmir'de avukatlık yapmakta olan Zeynep Gülay, avukatlığın yanı sıra sinem oyunculuğu da yapıyor. Gülay, son zamanlarda adından sıklıkla söz ettiren İzmir yapımı psikolojik gerilim türündeki "11" filminde başrol oyuncusu oldu.
Oyunculuk zor bir iş mi?
sorusunu yanıtlamamız gerekirse eğer, oyunculuk duygusal zekaya bağlı, yoğun olarak fizyolojik dayanıklılık gerektiren zor bir meslektir. Jest ve mimik çalışmaları, ses eğitimi, metin okumaları, dans eğitimi… vb eğitimleri almak zorundasınız. Ancak tüm zorluğuna rağmen oyunculuk keyifli ve eğlenceli bir meslektir.
Oyunculuk yeteneğinin olup olmadığı nasıl anlaşılır?
Oyuncuların sahip olması gereken özellikler sizde mevcutsa, bu sizi bir adım ileri taşıyacaktır. Bunlar arasında sesi iyi kullanma, etkili beden dili, Türkçe bilgisi, çok çalışma isteği, duygusal zeka, gözlem gücü, yabancı dil bilmek, sosyal faaliyetler yapmak ve hobiler edinmek gibi özellikler yer alır.
Yetenek olmadan oyuncu olunur mu?
Oyuncu olmak için eğitim ve yetenek önemli iki unsurdur. Dolayısıyla yetenek olmadan eğitim almak anlamsızken eğitim almadan da yeteneğin tam olarak kullanılması mümkün değildir.
Bir oyuncu kendini nasıl geliştirir?
İşte, hayali farklı karakterlere bürünmek olan yani oyuncu olmak isteyenlere tavsiyeler:
Hiç eğitim almadan oyuncu olunur mu?
Dizi oyuncusu olmak için üniversite şart mı?
Oyuncu olmak için konservatuar okumak şart değildir. Fakat bu durum sizin için biraz daha zaman alıcı ve maliyetli olabilir. Bu durumda oyuncu olmak için eğitim alacağınız kurumların güvenilir ve tecrübeli olmalarına dikkat etmenizi tavsiye ederiz.
Ünlü bir oyuncu olmak için ne yapılmalı?
Oyunculuk eğitimi, oyuncu olmak istiyorum diyen adaylar için yeterli değildir. İyi bir tiyatro ya da kamera önü oyunculuk eğitimi almak sadece teknik bilgileri kazandırır kişiye….Oyuncu olmak için gerekenler:
- Yetenek.
- Eğitim.
- Çalışmak.
- Gözlem Yapabilme.
- Duygusal Zeka.
- Diksiyon.
- Sesini İyi Kullanma.
- Beden Dili.
Dizi oyuncusu olmak için hangi liseye gitmeliyim?
Oyuncu olmak için lise döneminde tercih edebileceğiniz okullar şöyle: Mimar Sinan Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi – Tiyatro Bölümü Pera Güzel Sanatlar Lisesi – Tiyatro Bölümü İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müzik Ve Sahne Sanatları Lisesi – Tiyatro Ana Sanat Dalı -Oyunculuk Sanat Dalı
Okul okumadan oyuncu olunur mu?
Tiyatro oyuncusu olmak istiyorsanız mutlaka eğitim almanız gerekir. Fakat bu eğitimi konservatuarlardan alıp almamak; yaşınıza, yeteneğinize ve genel kültür seviyenize bağlıdır. Tiyatro oyuncusu olmak istiyorsanız konservatuar eğitimi almak, diğer adaylara göre şansınızı arttıracaktır.