haberci
Meraklı Üye

Türkiye'nin ilk kadın girişimcilerini destekleyen online alışveriş platformu olan Hepsiburada, Girişimci Kadınlara Teknoloji Gücü Programı'nın 8. yılını kutluyor. Bu yılın teması "Yol Arkadaşın Burada" adını taşıyan eğitim modülü ile girişimci kadınlara rehberlik etmek üzerine kurulu.
Hepsiburada, kadınların sosyal, ekonomik ve teknolojik anlamda güçlenmelerini destekleyen Girişimci Kadınlara Teknoloji Gücü programının 8. yılında yeni bir eğitim ve mentorluk modeli sunuyor. 2017'den bugüne 63 binden fazla kadın girişimciyi ve 300'ün üzerinde kadın kooperatifini e-ticaret dünyasıyla buluşturan platform, "Yol Arkadaşın Burada" projesiyle girişimci kadınlara e-ticarette büyümeleri için gerekli eğitim ve mentörlük desteğini sağlayacak.
Hepsiburada'nın Kurumsal İlişkiler, İletişim ve Sürdürülebilirlik Başkan Yardımcısı Cem Tanır, "2030 yılına kadar 120 bin kadın girişimciye ulaşmayı hedefliyoruz" diyor. Kadın girişimcilere yönelik sunulan destekler arasında 1 milyon TL'ye kadar yüzde 50 komisyon indirimi, ücretsiz ürün fotoğraf çekimi, 5 bin TL değerinde HepsiAd reklam bakiyesi, finansal ürünlere erişim ve ön muhasebe desteği yer alıyor.
Hepsiburada, kadın çalışan oranını yüzde 50'ye ve kadın yönetici oranını yüzde 42'ye çıkarmış durumda. Platformun kadın mühendis sayısının her geçen gün arttığına dikkat çeken Cem Tanır, teknoloji ekibinin yüzde 36'sının kadın mühendislerden oluştuğunu belirtiyor. Şirket, algoritmalarında toplumsal cinsiyet eşitliğine odaklanarak kadın mühendis oranını 2030 yılına kadar yüzde 50'ye çıkarmayı hedefliyor.
Girişimci Kadınlara Teknoloji Gücü programının 8. yılında başlatılan "Yol Arkadaşın Burada" eğitim ve mentörlük projesi, 15 farklı modülden oluşuyor. Girişimci kadınlar, geniş bir yelpazede eğitimler alarak hem bilgi ve becerilerini geliştirecek hem de mentorluk desteğiyle yolculuklarında desteklenecek.
Hepsiburada, "Yol Arkadaşın Burada" projesi kapsamında girişimci kadınlara özel kargo indirimi, pazarlama ve ihracat desteği sunacak. Ayrıca, platformun resmi sponsoru olarak Kadın ve Erkek A Milli Basketbol Takımlarının FIBA 2025 Avrupa Şampiyonası sürecinde başlattığı 'Potadan Patiye' projesiyle sokak hayvanları için de sosyal sorumluluk projelerine destek olacak. Bu projede, atılan her sayı 5 kilo mama bağışına dönüşecek.