- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 3.021
- Meslek
- Webmaster
Her gün Kuran okursak ne olur?
Peygamber (SAV) tıpkı gündüzleri olduğu gibi geceleyin de ümmetine Kur'an okumalarını teşvik ederek, "Kuran öğrenin ve okuyun. Çünkü Kur'ân öğrenip okuyan ve gecesini onunla ihya eden kimse, misk dolu ve kokusu her tarafa yayılan kap gibidir" buyurur. (Tirmizî, "Edeb," 79). 1006.
Kuran ı Kerim okumak bize ne kazandırır?
Kur'an, okunduğu yere huzur, mutluluk ve bereket getirir. Okuyana da, dinleyene de sevinç ve tarifsiz bir huzur verir. Gam, tasa ve kederlerini dağıtır, ümitsizliklerini siler, onları manen canlı ve aktif bir hale getirir. Her türlü vesvesenin o insanlardan uzaklaşmasına vesile olur.
Kitap okumak akıcı konuşmayı sağlar mı?
Akıcı Konuşmanızı Sağlar Yüksek sesli kitap okumak, akıcı ve hızlı bir şekilde konuşmanızı sağlar. Okuduğunuzu duyduğunuz için diksiyonunuzdaki eksikliklerinde farkına varıp, düzeltme imkanı bulabileceksiniz. Konuşma bozukluğuna sahipseniz eğer mutlaka düzenli olarak yüksek sesli kitap okumalısınız.
Kuranı kerim okunan evde ne olur?
Kur'ân okumak evlerde şeytanın barınmasına engel olur. Okunduğu taktirde o eve şeytanlar, insan ve cin şeytanları giremez. Hadis-i şerifte beyan edilir ki: "Bir ev, içinde Kur'ân okunması sebebiyle o evde oturanlara genişlik, ferahlık verir.
Bir günde ne kadar Kuran okumalıyız?
Tilavet ve ibadet kastıyla Kur'an-ı Kerim'in Arapça aslını her gün okumalı. Ortalama bir miktar, her gün bir cüz (20 sayfa) belirlenmiştir. Böylece ayda bir hatim yapılır. Bunu yapamayanlar, imkânları ölçüsünde, her gün Kur'an'la irtibatı sürdürecek kadar okumalıdır.
Kuran okurken hızlı okumak caiz mi?
Hızlıca okunduğunda onun manaları algılanamaz ve ilahi mesajın farkına varılamaz. Bir kimse bir şeyi sevdiği zaman onu hızlıca okuyup hemen bitmesini istemez. dolayısıyla Rabbimizin kelamı olan Kuran-ı Kerim'i de sindire sindire yavaşça okumamız gereklidir.
Kuran ı Kerim dinlemek sevap mıdır?
Televizyon veya cd'den okunan bir mukabeleyi takip etmek veya dinlemek sevaptır. Ancak bu durumda kişi okunan mukabeleyi sadece dinlemekle yetinirse hatim sevabı alır. Hatim yapmış olmak için Kur'an'ın bizzat tilavet edilmesi/okunması gerekir.
Ayet okumak sevap mı?
Hanbel, Müsned, V, 249, 251). Yine başka bir hadiste Allah'ın Resûlu (s.a.v.): " Kur'ân-ı Kerim'den tek bir harf okuyana bile bir sevap vardır. Her hasene on misliyle değerlendirilir. Ben "Elif lâm Mîm" bir harf demiyorum.