Modoratör
Yeni Üye
Hesap isletim ucretini nasil geri alinir?
Bunun için "https://www.turkiye.gov.tr/tuketici-sikayeti-uygulamasi” sayfası üzerinden online müracaat edebilirsiniz. Tüketici Hakem Heyetleri yoğun olarak çalıştıkları için buraya yapacağınız başvuruların sonuçlanması birkaç aylık bir süreci bulabilmektedir. Ancak işlem sonunda banka hesap işletim ücretini iade eder.
Hesap işletim ücreti kaldırıldı mı?
Danıştay 10. Dairesi'nden milyonlarca banka müşterisini üzecek bir karar geldi. Daire, bankaların müşterilerinden aldığı 'hesap işletim ücretini' almaya devam edebileceğine hükmetti.
Banka kartından hesap işletim ücreti alınır mı?
Banka kartından hesap işletim ücreti alınır mı?
Bu ücret, bankalar tarafından kullanım bedeli olarak alındığı gibi operasyonel hizmetler ve diğer giderlere karşılık olarak da alınabilir. Hesap işletim ücreti, vadesiz hesapta para olması durumunda müşterinin hesabından otomatik olarak kesilir.
Ziraat vadesiz hesap para keser mi?
Ziraat vadesiz hesap para keser mi?
İlgili dönemlerde yabancı para birimi ile açılan mevduat hesaplarından, Ziraat Bankası hesap işletim ücreti adı altında 7,5 USD kesinti yapılmaktadır. Türk Lirası hesaplarında olduğu gibi ücrete BSMV dahildir ve 3 ayda bir tahsilat gerçekleşmektedir.
Hesap işletim ücreti ne zaman kaldırıldı?
1 Mart'ta başlayacak uygulamada göre ticari müşterilerin ücret ve komisyonları yeniden düzenlendi. Ticari kredi için müşterilerden alınan 2 bin 100 adet ücret ve komisyon altında alınan ücretler 51'e inecek. Ayrıca düzenlemeyle ticari müşterilerden alınan hesap işletim ücreti ve hesap açılış ücreti de kaldırıldı.
Vadesiz hesap işletim ücreti kalktı mı?
Danıştay 10. Dairesi, milyonlarca banka müşterisini üzecek bir karar verdi. Daire, bankaların müşterilerinden aldığı "hesap işletim ücreti"ni almaya devam edebileceğine hükmetti. Daire kararında "Söz konusu ücretin alınmasında hukuka aykırılık yok" denildi.
Banka hesap ücreti var mı?
Banka hesap ücreti var mı?
Bankaların 'hesap işletim ücreti' ile ilgili Danıştay 10. Dairesi'nden kritik bir karar çıktı. Daire, bankaların müşterilerinden aldığı 'hesap işletim ücretini' almaya devam edebileceğine hükmetti. Danıştay kararında, söz konusu ücretin alınmasında 'hukuka aykırılık yok' denildi.
Vadesiz hesapta kullanılabilir bakiye ne demek?
Vadesiz hesapta kullanılabilir bakiye ne demek?
Kullanılabilir Bakiye; Vadesiz hesabınızın anlık bakiyesidir. Vadesiz YTL hesabınıza bağlı KMH olması durumunda, hesabınızın bakiyesi ve kalan kredi limitinizin toplamı kullanılabilir bakiyeyi verecektir. Hesabınızda bloke edilmiş tutar bulunuyorsa, bloke edilen tutarlar kullanılabilir bakiye tutarından düşülmektedir.
Ziraat Bankası vadesiz hesap işletim ücreti var mı?
Ü. 3 aylık vadesiz mevduat hesap ortalaması 800.-TL'den düşük olan TL hesaplardan üç ayda bir BSMV dâhil 20.-TL, 3 aylık vadesiz mevduat hesap ortalaması 350.-USD'den düşük olan YP hesaplardan üç ayda bir BSMV dâhil 7,5 USD olarak tahsil edilmektedir.
Hesap işletim ücreti ne zaman başladı?
Hesap işletim ücretiyle ilgili; 19.10.2005 tarihli ve 5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nun 144. maddesi, Rekabet Kurumu'nun 01.08.2002 tarih ve 02-46/563-229 sayılı toplantısında alınan kararlar uyarınca işlem yapılmaktadır.