Son Konular

Heyecanla yakaladığı 2 buçuk metrelik devasa köpek balığını denize bıraktı

Credits
1.237.941
20250614aw475810-0.jpg

Heyecanla yakaladığı 2 buçuk metrelik devasa köpek balığını denize bıraktı

Hatay'ın İskenderun ilçesinde balıkçı Mehmet Öztürkoğlu, oltasına takılan 2 buçuk metrelik köpek balığını 25 dakikalık mücadeleyle yakalayarak yeniden Akdeniz'e bıraktı.
İskenderun ilçesinde teknesiyle Akdeniz'de balık avına çıkan Mehmet Öztürkoğlu'nun oltasına yaklaşık 2 buçuk metre boyunda 70 kilogram ağırlığındaki camgöz cinsi köpek balığı takıldı. Balığın orkinos olduğunu düşünerek dakikalarca mücadele veren ve heyecanla botuna çeken Öztürkoğlu, köpek balığıyla karşılaştı. Verdiği mücadele karşısında üzülen Öztürkoğlu, daha sonra köpek balığını oltadan kurtararak denize bıraktı.
"Köpek balığı 2,5 metre boyunda aşağı yukarı 60-70 kilogramdı"
Uzun yıllardır balıkçılık yapan ve tuttuğu köpek balığı karşısında şaşkınlık yaşayan Mehmet Öztürkoğlu, "19 senedir ailecek balıkçılık yapıyoruz. İlk gördüğümde çok heyecanlıydım önce Orkinos sandım böyle bir 20-25 metre yukarı aldıktan sonra köpek balığı olduğunu gördüm. Heyecanlıydı, keyifliydi ama kısmetimizde köpek balığı geldi. Bu sene İskenderun Körfezi'ne köpek balıkları erken girdi. Bugüne kadar en büyük köpek balığıydı tuttuğum. Köpek balığı 2 buçuk metre boyunda aşağı yukarı 60-70 kilogramdı. Bayağı da büyüktü. Heyecanlıydı keyifliydi ama hayvanın saldık, yasaklı olduğundan dolayı. Yasaklı balıklarla işimiz yok yasalara uymak zorundayız. Tuttuğumuz Camgöz köpek balığıydı, bu sene de ilerleyen zamanlarda daha çok göreceğiz ama fazla sürmez giderler. Anaç balık oldukları için yumurtlar ondan sonra körfezi terk eder gider. Balığı çekmek için 20-25 dakika uğraştım bayağı yoruldum. Teknemizde 3 kişiydik arkadaşlarla çıkmıştım, heyecandan zaten yerlerinde duramıyordu zaten seslerinden de belli heyecanlı oldukları" ifadelerini kullandı.

Haberler | Güncel Haberler | Son Dakika Haberler

Hatay'ın İskenderun ilçesinde balıkçı Mehmet Öztürkoğlu, tekneyle çıktığı av seferinde oltasına takılan 2,5 metre uzunluğunda ve yaklaşık 60-70 kilogram ağırlığındaki camgöz köpek balığını 25 dakikalık uğraşın ardından teknesine çekmeyi başardı. İlk bakışta orkinos zannettiği balığı görünce şaşıran Öztürkoğlu, yasalar gereği koruma altında olan bu türü oltasından kurtararak denize geri bıraktı.

Öztürkoğlu, "19 senedir ailecek balıkçılık yapıyoruz. Bugüne kadar tuttuğum en büyük köpek balığıydı. Bu sezon köpek balıkları İskenderun Körfezi'ne erken geldi, ilerleyen dönemde yumurtlamak için tekrar dönecekler" diyerek hem heyecanını hem de doğaya saygısını dile getirdi. Arkadaşlarıyla birlikte yaşadığı mücadele sırasında yaşanan coşku, teknede renkli anlar yaşanmasına sebep oldu.

Annesi istememişti... Futbolcu Enis Destan ve Arzum Kuruçalı evlendi

Sürülerin geleneksel tozlu yolculuğu başladı

1. Konular

1. 1.281.576
  2. Mesajlar

1. 1.679.603
  3. Kullanıcılar

1. 31.830
  4. Son üye

Geri
Üst Alt