S
SoruCevap
Guest
Hibisküs Osmanlı Şerbeti (Buz Üzere Lıkır Lıkır) Tanımı İçin Materyaller
2 yemek kaşığı hibisküs
1 su bardağı şeker ( damak zevkinize nazaran ayarlayın)
2 tane çubuk tarçın
1 çay kaşığı limon tuzu
1 çay kaşığı karanfil
3.5 litre kaynamış su
Hibisküs Osmanlı Şerbeti (Buz Üzere Lıkır Lıkır) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Kaynamış suyun içine şeker hariç tüm gereçleri atalım.
5 dk ateşte kaynatalım. Ve kenara alalım.
Süzgeç yardımı ile süzelim.
Şerbet ılıyınca içine şekeri ilave edelim karıştıralım.
Oda ısısına gelince dolaba kaldıralım. Afiyet olsun.
İsteyen servis ederken içine buz koyabilir.
Bu kadar kolay ve pratik.
2 yemek kaşığı hibisküs
1 su bardağı şeker ( damak zevkinize nazaran ayarlayın)
2 tane çubuk tarçın
1 çay kaşığı limon tuzu
1 çay kaşığı karanfil
3.5 litre kaynamış su
Hibisküs Osmanlı Şerbeti (Buz Üzere Lıkır Lıkır) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Kaynamış suyun içine şeker hariç tüm gereçleri atalım.
5 dk ateşte kaynatalım. Ve kenara alalım.
Süzgeç yardımı ile süzelim.
Şerbet ılıyınca içine şekeri ilave edelim karıştıralım.
Oda ısısına gelince dolaba kaldıralım. Afiyet olsun.
İsteyen servis ederken içine buz koyabilir.
Bu kadar kolay ve pratik.