Modoratör
New member
Hiçbir şey yapmak istemiyorum ne yapmalıyım?
Hiçbir Şey Yapmak İstemiyorum!- Bir şeyi yapmadan önce içinizden gelmesini beklemeyin.
- Ya hep, ya hiç bakış açısından kurtulun.
- 3. Aşırı genellemekten ve kendinizi damgalamaktan vazgeçin.
- Olumlu şeyleri geçersiz kılmaktan vazgeçin.
- 4. -meli, malı cümlelerini kullanmayı bırak.
Depresyon ömür boyu sürer mi?
Depresyon ömür boyu sürer mi?Stres etkenleri ile başlaması arasında bir ilişki olabilmekle birlikte bu zorunlu değildir. Depresyon yaşam boyu ataklar ve yinelemelerle sürer.
Hiçbir şeyden zevk alamamak neden olur?
Hiçbir şeyden zevk alamamak neden olur?ANHEDONİ NEDENLERİ Anhedoninin nedenleri henüz kesin olarak belirlenemese de bu rahatsızlığın; anormal bir zihinsel durum olduğu, ruhsal bozukluklar, psikolojik sorunlar, madde bağımlılığı, yetersiz eğitim ve sosyoekonomik düzeyden kaynaklandığına dair yaygın görüşler bulunmaktadır.
Depresyon yıllarca sürer mi?
Depresyon, sürekli düşük bir ruh hali ve üzüntü ve ilgi kaybı hissi ile karakterize bir duygudurum bozukluğudur. Ortalama 6 ila 8 ay süren, kalıcı bir problem değil, kalıcı bir sorundur.Psikolojik hastalığı ömür boyu sürer mi?
Psikolojik hastalığı ömür boyu sürer mi?Sonuç olarak psikiyatrik hastalıklar ömür boyu süren hastalıklar değildir. Bu nedenle tedavileri de ömür boyu değildir. Kısa dönem ilaç tedavilerinin psikoterapiler ile desteklenmesi hem tedavi sürecini kısaltmakta hem de iyilik sürecini uzatmaktadır.
Depresyonda olan bir insan ne yapmalı?
Depresyonda olan bir insan ne yapmalı?DEPRESYONDAN KURTULMAK
- Yakınlarınız ve özellikle aileniz ile daha fazla vakit geçirin.
- Duygularınızı ifade edin, diğer insanların ne hissettiğine verdiğiniz önem kadar kendi duygu ve ihtiyaçlarınızı da gözetin.
- Depresyon döngüsünü unutmayın!
- Geçmişe odaklı olmayın.
- Olumlu duygu ifadelerini artırın.
Depresyonun derecesine bağlı olarak depresyon ilaçsız da geçer. Özellikle hafif düzeylerdeki depresyonlar. Depresyon üst solunum yolu hastalıklarından sonra en fazla görülen hastalıktır.