haberci
Efsanevi Üye

Osmaniye ilinde, 'Hidrosefali' hastalığı nedeniyle yürüme engeli yaşayan 8. sınıf öğrencisi Kübra Sercan, mezuniyet sevinci yaşadı. Toprakkale ilçesinde bulunan Şehit Süleyman Danacı Anadolu İmam Hatip Lisesi Ortaokulu'nda okuyan Kübra, mezuniyet karnesini okul idarecileri ve öğretmenlerinin evinde ziyaret ederek aldı.
Sağlık sorunları sebebiyle evde eğitim alan Kübra Sercan, sınavlara katılımı için okul yönetimi tarafından desteklendi. Özel olarak sınavlara götürülen Kübra, eğitim sürecini başarıyla tamamladı. Mezuniyet gününde okula gidemeyen Kübra'nın karnesi evinde teslim edildi. Toprakkale Kaymakamı Volkan Özer'in talimatıyla, Okul Müdür Yardımcısı Hamza Kılıç, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Musa Can, Rehber Öğretmen Mutlu Kaya ve Sınıf Rehber Öğretmeni Oğuzhan Erdoğan, Kübra'nın evine giderek karnesini ve başarısını kutladı.
Kübra'nın, karnesinin evine getirilip getirilmeyeceğini annesine sorduğu öğrenildi. Ziyaret gerçekleşti ve Kübra büyük bir sevinç yaşadı. Ziyaret sırasında, öğrenci ve ailesiyle gelecek eğitim planları hakkında konuşuldu. Aile, okuldan ve öğretmenlerden duydukları memnuniyeti dile getirerek, "Devletimiz var olsun, tüm eğitim camiasına teşekkür ederiz" dedi.
Haber: İbrahim EMÜL - Kamera: Osmaniye