Son Konular

Hikmet hakkında ayetler

ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Web sitesi
forumsitesi.com.tr
Credits
1.765
Meslek
Webmaster
Hikmet hakkında ayetler

Sonunda Allah'ın izniyle onları yendiler Davud da Câlût'u öldürdü Allah ona (Davud'a) hükümdarlık ve hikmet verdi, dilediği ilimlerden ona öğretti Eğer Allah'ın insanlardan bir kısmını diğerleriyle savması olmasaydı muhakkak yeryüzü başaşağı olurdu Lâkin Allah tüm insanlığa aleyhinde lütuf ve kerem sahibidir
Bakara : 251

Allah hikmeti dilediğine verir Kime hikmet verilirse, ona böylece fazla hayır verilmiş demektir Fakat hafıza sahipleri düşünüp ibret alırlar
Bakara : 269

Yoksa onlar, Allah'ın lütfundan verdiği şeyler için insanlara hased mi ediyorlar? Fakat İbrahim soyuna Kitab'ı ve hikmeti verdik ve onlara büyük bir hükümranlık bahşettik
Nisâ : 54

Evlerinizde okunan Allah'ın âyetlerini ve hikmeti hatırlayın Şüphesiz Allah, her şeyin iç yüzünü bilendir ve her şeyden haberi olandır
Ahzâb : 34

Onun hükümranlığını kuvvetlendirmiş, ona hikmet ve güzel söylev vermiştik
Sâd : 20

İsa, açık delillerle geldiği vakit demişti fakat: Ben size hikmet getirdim ve ayrılığa düştüğünüz şeylerden bir kısmını size açıklama yapmak için geldim Öyleyse Allah'tan korkun ve bana itaat edin
Zuhruf : 63

Bu büyük bir hikmettir Ama (yüz çevirene) uyarılar ne avantaj verir!
Kamer : 5

Çünkü ümmîlere içlerinden, kendilerine âyetlerini okuyan, onları temizleyen, onlara Kitab'ı ve hikmeti öğreten bir peygamber gönderen O'dur Şüphesiz onlar önceden apaçık bir sapıklık içindeydiler
Cuma : 2 *

Allâhümme Salli duası

S

Cefa Nedir?

Benzer Konular

• Soru Soru
Savaşta Allah'a güvenmek hakkında ayetlerSavaşta Allah'a inanmak hakkında ayetler Bir kısım halk, müminlere: «Düşmanlarınız olan ahali, size karşısında asker topladılar; aman sakının onlardan!» dediklerinde bu, onların imanlarını bir kat daha arttırdı ve «Allah bize yeter O ne güzel vekîldir!»...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
  • Soru Soru
Batılla ilgili ayetler Kuranda batılla ilgili ayetler Biz elçileri, müjde vericiler ve uyarıcılar elde etmek dışında (diğer bir amaçla) göndermeyiz İnkâr edenler ise, hakkı batıl ile geçersiz kılmak için çaba ediyorlar Onlar benim ayetlerimi ve uyarıldıklarını (azabı) alay konusu edindiler...
Cevaplar
0
Görüntüleme
119
  • Soru Soru
Ayet, Arapça bir kelime olup "işaret" veya "belirti" anlamına gelir. İslam'da, Kur'an-ı Kerim'deki her bir cümle veya ayet de bu anlamda kullanılır. Kur'an'daki her bir ayet, Allah'ın insanlara gönderdiği bir mesaj veya işarettir. Ayet’in Tanımı: Kur'an-ı Kerim’deki ayetler, Allah tarafından...
Cevaplar
1
Görüntüleme
31
  • Soru Soru
Musibetler imtihandır hakkında ayetler Andolsun ki sizi azıcık korku ve istek; mallardan, canlardan ve ürünlerden birazcık azaltma (sefalet) ile deneriz (Ey Peygamber!) Sabredenleri müjdele! Bakara : 155 İşte Rablerinden bağışlamalar ve rahmet her zaman onlaradır Ve dürüst yolu bulanlar da...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
  • Soru Soru
Şehitlik ve şehitler konusu Kur'an-ı Kerim'de pek çok surede geçmektedir. Allah yolunda öldürülenlerin durumu, onların Allah katındaki değeri ve kendilerine vaat edilen mükafatlar çeşitli ayetlerde vurgulanır. "Şehit" kelimesi Kur'an'da aynı zamanda "şahit" anlamına da gelse de, "Allah yolunda...
Cevaplar
1
Görüntüleme
66
  1. Konular

1. 1.281.405
  2. Mesajlar

1. 1.679.259
  3. Kullanıcılar

1. 31.809
  4. Son üye

Geri