haberci
Meraklı Üye

Hitit Üniversitesi Mezuniyet Töreninde Coşku Doruğa Çıktı
Çorum Valisi Ali Çalgan, muhteşem bir atmosferde gerçekleşen Hitit Üniversitesi mezuniyet töreninde, öğrencilerin mutluluğuna ortak oldu.
Eğitimin hayat boyu devam ettiğini vurgulayan Vali Çalgan, "Eğitim, insanın yaşamı boyunca sürer. Bu süreçte birçok sınavdan geçtiniz. LGS, YKS derken şimdi mezun oldunuz. Üniversite, sadece mesleki bilgilerle sınırlı değil. Burada aldığınız eğitim sadece bir meslek değil, aynı zamanda hayata da hazırlık demektir. Umuyorum ki hayalinizdeki kariyeri büyük bir başarıyla sürdüreceksiniz." şeklinde konuştu.
Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk ise konuşmasına, Gazze'de yaşanan trajediye dikkat çekerek başladı.
Gazze'de yaşanan insanlık dışı olayların unutulmaması gerektiğini belirten Öztürk, "Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Bölgede barış ve huzurun sağlanması için elimizden geleni yapacağız." ifadelerini kullandı.
Öztürk, Hitit Üniversitesinin sürekli olarak öğrencilerine ve akademisyenlerine destek olduğunu vurgulayarak, "Kampüsümüzü sürekli geliştiriyoruz. Eğitim ve spor alanlarındaki iyileştirmelerimiz devam ediyor. Gelecekte de daha büyük başarılara imza atacağımıza inanıyorum." dedi.
Mezuniyet töreninde dereceye giren öğrencilere diplomaları takdim edildi. Öğrenciler keplerini havaya atarak mezuniyet sevincini aileleriyle paylaştı.
Törene, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, İl Emniyet Müdürü Arif Pehlivan, İl Jandarma Komutanı Albay Naim Çetinkaya ile birçok akademisyen ve öğrencinin ailesi de katıldı.