Hizmet sozleşmesi

Credits
1.251.356
Hizmet sozleşme orneği,Hizmet sozleşmeleri,Hizmet sozleşmesi orneği,
Hizmet Sozleşmesi
1TARAFLAR
Bir taraftan, merkezi adresindeki ile, (bundan boyle İşveren olarak anılacaktır) diğer taraftan,
adresinde mukim arasında(Bundan boyle Personel olarak anılacak) aşağıdaki yazılı şartlarla bir Hizmet Sozleşmesi imzalanmıştır
2PERSONELİN GOREVİ
Personel,İşveren Şirket de olarak
gorev alacaktır
Personel, butun bu gorevlerin yerine getirilmesi sırasında, Kanunlara, Mevzuata, İşveren verile
talimatlara ve Şirket deki tum İc yonetmeliklere aynen
uyacağını , beyan , kabul ve taahhut eder
3MUNHASIR CALIŞMA
Personel, tum mesaisine munhasıran İşveren e tahsis edecek ve işyerinde tam gun calışacaktır Hizmet akdinin devamı suresince Personel, kendisine, yahut başka bir işverene ait işyerinde calışamaz Yine hizmet akdi suresince Personel in yaptığı calışmaların sonucları, etutleri, araştırmaları, raporları ve yeni buluşları, İşverene aittir
4SOZLEŞME SURESİ
Sozleşme suresi tarihinden başlamak uzere , 2 yıldır Taraflar, taraflardan biri bu surenin bitiminden once, tek taraflı sozleşmeyi fesh ettiğini, yahut, diğer tarafın , haklı sebeplerle sozleşmeyi fesh etmesine sebebiyet verdiği takdirde, diğer tarafa, 2000(İkibin) Amerikan Doları karşılığı Turk lirası tazminat odemeyi kabul ve taahhut eder Amerikan dolarının Turk lirası karşılığının hesaplanmasında, odeme tarihindeki Merkez Bankası efektif satış kuru esas alınır Sozleşmenin sona ermesine en az bir ay kala, taraflardan biri, diğerine ulaşacak şekilde yazılı fesih ihbarında bulunmadığı takdirde mukavele, bir yıl icin uzar Takip eden yıllar icin de, uzama suresi ve bu feshi ihbar şartı aynen gecerlidir İş kanunundan doğan bildirimsiz fesih hakları saklıdır
5İŞYERİ
İşyeri, İşveren in, yukarıdaki adresi merkezidir Hizmet gereksinimleri sebebiyle İşveren , Personel in işyerini değiştirebilir
6UCRET
Personel e ucret aylık odenecektir Gecen aya ait ucret, o ayın son gunu tediye edilir Deneme suresince ucret asgari ucret miktarı kadardır Bu ucrete, fazla mesai, hafta tatili, resmi tatil gunleri ve bayram tatilleri ucrete dahildir Ucret artışları , Enflasyon Nispetinde (DİE Toptan Eşya Fiyat Endeksi) işveren tarafından duzenlenecektir İşveren bu duzenlemede, Personel in performansını , kıdemini ve hayat pahalılığını nazara alır
7MESAİ SAATLERİ VE Gunluk mesai, saat:0900 ila 18:30 arasındadır Oğle
FAZLA MESAİ tatili bir saat olup , 123001330 saatleri arasında kullanılır Cumartesi gunleri ise calışma saatleri 10:00 ila 2:00 arasıdır Oğle yemeği icin İşveren, her ay başında Personel e yemek kuponu verir Personel,gorevi kapsamındaki işleri, gunluk mesai saatleri icinde tamamlamakla yukumludur İşveren tarafından yazılı olarak istenmedikce, fazla mesai yapılamaz ve fazla mesai ucreti talep edilemez
8 YILLIK UCRETLİ İZİN
Personel, yılda 2 hafta ucretli izin kullanır Bir yıl icinde kullanılmayan izni, ertesi yıla devredemez; veveya , kullanılmayan izin karşılığı ucret talep olunamaz Personel, yıllık iznini kullanacağı tarihleri, iki ay onceden İşveren e haber vermekle yukumludur
9 MESLEK İCİ EĞİTİM
Personel İşveren tarafından uygun gorulen ve mesleğinin gerektirdiği eğitim programlarından yararlandırılır
10 YURT DIŞINDA EĞİTİM
Yurt dışındaki kısa sureli kurs , eğitim, seminer gibi faaliyetlere katılması, İşveren tarafından uygun gorulur ise, İşveren tarafından tespit edilen yol ve konaklama giderleri ile , diğer maddi olanaklar , İşveren tarafından karşılanır Eğitim gayesi ile, uc aydan fazla bir sure icin yurt dışındaki kuruluşlara gecici olarak gonderilen personel, bu surede ucretsiz izinli sayılır Bu surede ucretini, yurt dışında calıştığı kuruluştan ve onun tespit ettiği barem uzerinden alır Bu şekilde yurt dışına gonderilen Personel ile İşveren arasındaki hizmet akdi ilişkisi, Personel in yurt dışına gonderilmesinden once, taraflarca yeniden duzenlenirMeslek ici eğitim ve yurt dışı eğitim konularını İşveren ayrı İc yonetmeliklerle duzenlemek hakkına sahiptir Bu duzenleme yapıldığında, İc yonetmelik hukumleri gecerli olur
11 SEYAHAT GİDERLERİ
Gorevli olarak yapılan iş seyahatleri giderleri, İşverenin Seyahat Yonetmeliğindeki esaslara uyulması kaydıyla, işveren tarafından karşılanır
12 SIR SAKLAMA YUKUMLULUĞU
Personel;
a) İşveren in muşterileri ile ilgili olarak , ucuncu kişilere bilgi veveya dokuman veremez
b) İşyerinde calışan personel, İşveren in uyguladığı calışma sistemi, İc yonetmelikler, ucretler , eğer var ise, primler, muhasebe kayıtları,idari ve mali durumu , muşteri portfoyu ve benzeri Şirket sırları hakkında , bilgi veveya belge veremez
c) Herhangi bir konuda, İşveren tarafından rapor,araştırma ,, proje ve benzeri bilgileri,kısmen veya tamamen , ucuncu kişilere aktarılamaz
d) Şirket tarafından tespit edilen yazılı veya sozlu istihbaratı veya haberi , ucuncu kişilere veremez
Butun bu yukumlulukleri uymayan personelin hizmet sozleşmesine derhal ve İşveren in tek tarafı bildirimi ile son verilebileceği gibi, personel , Şirketin uğradığı zararı, yahut mahrum kaldığı karı , İşverene tazmin ile mukellef olur İşbu tazminat borcu, Şirketin Personele yapacağı ilk ihbarda muaccel hale gelir ve ayrıca hukum istihsaline gerek olmaksızın, Personelin ucretinden ve Şirket de mevcut tum alacaklarından , Şirketce resen tahsil edilir
13TEBLİGAT ŞEKLİ VE TEBLİGAT ADRESİ
Bu sozleşme ile ilgili tum bildirimler, yazılı şekilde
yapılmadıkca gecerli olmaz
İşveren ve Personel in tebligat adresi, bu sozleşmenin (1)nci maddesinde gosterilmiştir
Adres değişikliği, karşı tarafa yazılı olarak bildirilmedikce , bu sozleşmede yazılı adreslere gonderilen tebligatlar , o kimseye tebliğ edilmiş sayılır
14 YURURLUK
İşbu hizmet sozleşmesi,taraflarca okunup,iceriği tamamen anlaşılmak ve kabul edilmek suretiyle
tarihinden itibaren itibaren gecerli olmak uzere, iki nusha halinde imza altına alınmıştır İmzalı nushalar, taraflar arasında teati edilmiştir
İŞVEREN PERSONEL

Adi kefalet sozleşmesi

Kat mulkiyeti yonetim planı

1. Konular

1. 1.282.346
  2. Mesajlar

1. 1.682.465
  3. Kullanıcılar

1. 32.047
  4. Son üye

Geri
Üst Alt