Son Konular

HL7 standardi nedir?

Editör

Efsanevi Üye
Credits
0

HL7 standardı nedir?

HL7, elektronik sağlık verilerinin değiş tokuşu, ilişkilendirilmesi, paylaşılması ve kullanımına hizmet eden geniş çaplı bir çerçeve geliştirmeye adanmıştır. Sağlık hizmetlerinin klinik çalışmaları ve yönetimini, iletimi ve değerlendirilmesini sağlamak için kullanılan dünyanın en çok tercih edilen standardıdır.

Sağlık alanında uluslararası standartlar ve projeler nelerdir?

Sağlıkta Kalite Standartları
- Sağlık Bakanlığı Hastane Kalite Standartları
- Joint Commission Uluslararası Standartlar.
- ISO 9000 Kalite Yönetim Sistemi.
- ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi.
- ISO 10002 Müşteri Memnuniyet ve Şikâyet Yönetim Sistemi.
- OHSAS 18001 İşçi Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi.

Tıp Bilişimi ne demek?

Tıp Bilişimi ne demek?
Tıbbi Bilişim, (Medical Informatics) tıp alanındaki bilgilerin (data, information, knowledge) etkili ve etkin kullanımı, bu bilgilerin yaygınlaştırılması, analizi, yeni yapılanmalara imkan sağlayacak şekilde yönetilmesi için değişik bilim dalları ile etkileşimli bir şekilde günümüz bilgisayar ve iletişim teknolojisinin …

Sağlık hizmetlerinde yer alan temel standartlar nelerdir?

Çalışmada sağlık hizmetlerinde kaliteyi geliştirmek, iyileştirmek, güçlendir- mek, yenileşme ve sürekliliğini sağlamak amacıyla kullanılan standartlar (ISO 9000, Akreditasyon, Magnet Standartları) ile modeller (Deming, Malcom, EFQM modelleri) yer almaktadır.

Sağlıkta Akreditasyon Standartları nelerdir?

Sağlıkta Akreditasyon Standartları Dünya Sağlık Örgütü ve ISQua'nın sağlıkta kalite alanında hasta güvenliği, kalite iyileştirme, hasta ve hizmet kullanıcı odaklılığı, kurumsal planlama ve performans ilkeleri çerçevesinde minimum risk, optimum kalite, maksimum güvenlik esasına uygun olarak yapılandırılmıştır.

Hangisi HL7 yi onaylayan kurumdur?

Hangisi HL7 yi onaylayan kurumdur?
HL7 (Health Level Seven; Sağlık Seviye Yedi; www.hl7.org ), Amerikan Ulusal Standartlar Enstitüsü (American National Standards Institute; ANSI; www.ansi.org) tarafından akredite edilmiş, sağlık bilişimi alanında Standartlar Geliştiren Organizasyonlardan (SDO: Standards Developing Organization) biridir.

Tıp Bilişimi uygulamaları ile neler sağlanabilir?

Tıp Bilişimi Araştırma Alanları
- Elektronik Sağlık Kayıtları ve Standartları
- Tıbbi Görüntüleme ve Tanılama Enstrümentasyonu.
- Karar Destek Sistemleri ve Bilgisayar Destekli Tanılama.
- Sağlık Bilişiminde Değerlendirme Yöntemleri.
- Klinik Bilişim ve Hastane Bilişim Sistemleri.
- Teletıp ve Mobil Uygulamalar.
- Sağlık Bilişimi Eğitimi.

Tıp Bilişiminin hedefleri nelerdir?

Bu bilim dalı, tıp alanındaki gelişmelerin ortaya çıkardığı bilgi ve verilerin oluşturulması, biçimlendirilmesi, paylaşılması ve sonuçta hastaların bakım ve tedavilerinin belirlenmesi, seçilmesi ve geliştirilmesini hedef alır.

HL7 standardı, elektronik sağlık verilerinin değiş tokuşu, ilişkilendirilmesi, paylaşılması ve kullanımına hizmet eden geniş çaplı bir çerçeve geliştirmeye adanmış bir standarttır. Sağlık sektöründe kullanılan en çok tercih edilen standard olan HL7, sağlık hizmetlerinin klinik çalışmaları ve yönetimini, iletimi ve değerlendirilmesini sağlamak amacıyla tasarlanmıştır.

Sağlık alanında uluslararası standartlar ve projeler arasında şunlar bulunmaktadır:
- Sağlık Bakanlığı Hastane Kalite Standartları
- Joint Commission Uluslararası Standartlar
- ISO 9000 Kalite Yönetim Sistemi
- ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi
- ISO 10002 Müşteri Memnuniyet ve Şikâyet Yönetim Sistemi
- OHSAS 18001 İşçi Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi

Tıp Bilişimi, tıp alanındaki bilgilerin etkili ve etkin bir şekilde kullanımını, yaygınlaştırılmasını, analiz edilmesini ve yeni yapılanmalarla yönetilmesini amaçlayan bir alanı ifade eder. Bu alan, çeşitli bilim dallarıyla etkileşim içinde olup günümüz bilgisayar ve iletişim teknolojileriyle tıp alanındaki bilgilerin işlenmesi ve kullanımını hedefler.

Sağlık hizmetlerinde yer alan temel standartlar arasında ISO 9000, Akreditasyon ve Magnet Standartları gibi standartlar ile Deming, Malcom, EFQM gibi modeller bulunmaktadır. Sağlıkta Akreditasyon Standartları ise hasta güvenliği, kalite iyileştirme, hasta odaklılık, kurumsal planlama ve performans ilkelerini esas alarak yapılandırılmıştır.

HL7'yi onaylayan kurum, Amerikan Ulusal Standartlar Enstitüsü (ANSI) tarafından akredite edilmiş bir organizasyondur. HL7, sağlık bilişimi alanında standartlar geliştiren önemli bir Standartlar Geliştirme Organizasyonudur.

Tıp Bilişimi uygulamaları aracılığıyla elektronik sağlık kayıtları ve standartları, tıbbi görüntüleme ve tanılama enstrümentasyonu, karar destek sistemleri, bilgisayar destekli tanılama, sağlık bilişiminde değerlendirme yöntemleri, klinik ve hastane bilişim sistemleri, teletıp ve mobil uygulamalar gibi birçok önemli alan sağlanabilir.

Tıp Bilişiminin hedefleri arasında tıp alanındaki bilgi ve verilerin oluşturulması, biçimlendirilmesi, paylaşılması, hastaların bakım ve tedavilerini belirlemek, seçmek ve geliştirmek bulunur. Bu sayede hastaların daha etkili ve kaliteli sağlık hizmeti alması amaçlanır.

Fransizca bilmek ne ise yarar?

PowerPoint sunusu PDF olur mu?

1. Konular

1. 1.281.112
  2. Mesajlar

1. 1.678.485
  3. Kullanıcılar

1. 31.756
  4. Son üye

Geri
Üst Alt