Son Konular

Hocayi nasil sikayet edebilirim?

Modoratör

New member

Hocayı nasıl şikayet edebilirim?

Akademik programlar hakkında verilen kararlardan haksız yere etkilendiğini düşünen bir öğretim elemanının yazılı olarak ilgili Fakülte Dekanlığı'na ya da Enstitü Direktörlüğü'ne şikayetini bildiren bir dilekçe vermesi gerekir.

Özel üniversite nereye şikayet edilir?

1)Resmi Şikayet/Dilekçe Sürecindeki Haklar Fakülte içindeki şikayetler resmi dilekçeyle direkt dekanlık makamına yapılmalıdır çünkü bölüm başkanı ve anabilim dalı başkanının bu minvalde icrai yetkileri yoktur. Bazen öğrenciler şikayetlerini dekanlık makamını atlayarak direkt rektörlüğe ya da YÖK'e yapıyorlar.

YÖK e şikayet nasıl yapılır?

YÖK e şikayet nasıl yapılır?
- Adres: Üniversiteler Mh., 1600.
- Telefon: +90(312)298-7000.
- Fax: +90(312)266-4759.
- @YuksekogretimK.
- @erolozvar.

Devlet hastanesini nereye şikayet edebilirim?

Devlet hastanesini nereye şikayet edebilirim?
Alo 184 Aile Hekimi Ve 184 Şikayet Hattı

Üniversitede hoca öğrenciyi dersten atabilir mi?

Çocuğun eğitim hakkı ise her ne sebep altında olursa olsun engellenemez. Dolayısıyla öğrenciyi dersten atmak, hem iç hukukumuza hem de uluslararası sözleşmelere göre suçtur.

Cimeri nereye şikayet edebilirim?

CİMER'e 150 numarası üzerinden ulaşmak mümkündür. 150 çok yoğun bir numaradır. Bundan dolayı da hat düşmemesi sorunları yaşanabilir. Cumhurbaşkanlığı telefon numarası üzerinden ulaşmak da mümkündür.

Öğrenci nereye şikayet edilir?

Öğrenci nereye şikayet edilir?
Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk´un talimatıyla, "MEBİM 147" hattı kaldırılarak yerine öğretmen, öğrenci ve veliler olmak üzere diğer vatandaşlara etkin ve kaliteli hizmet vermek amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi "444 0 632" telefon hattı kuruldu.

YÖK e dilekçe nasıl gönderilir?

YÖK e dilekçe nasıl gönderilir?
Adres: Not: Yukarıdaki yazının boş yerlerine tercih ettiğiniz üniversite ve bölüm ekleyerek YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI 06539 BİLKENT ANKARA adresine göndermeniz yeterli. İlgili yazınıza cevap ortalama 1 ay gibi bir sürede gelmektedir.
YÖK e mail nasıl atılır?​
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Kimlik numaranız ile birlikte[email protected]e-posta adresine mail atabilirsiniz.
Alo 170 şikayet sonucu ne zaman gelir?​
ALO 170 hattını aramanız halinde, adınıza bir başvuru oluşturulmakta ve başvuru takip numarası verilmektedir. 3 iş günü sonra tekrar arayarak başvurunuzla ilgili bilgi alabilirsiniz.

Öğrenciyi dersten atmanın cezası nedir?

Öğrenciyi dersten atmanın cezası nedir?
b) Kişinin eğitim ve öğretim hakkını kullanmasına, c) Öğrencilerin toplu olarak oturdukları binalara veya bunların eklentilerine girilmesine veya orada kalınmasına engel olunması hâlinde fail hakkında iki yıldan beş yıla kadar hapis cezasına hükmolunur." şeklinde tanımlanıyor ki oldukça ağır bir hükümdür.

Öncelikle hocaya şikayet etmek isteyen bir öğretim elemanının, haksız yere etkilendiğini düşündüğü durumu yazılı olarak ilgili Fakülte Dekanlığı'na ya da Enstitü Direktörlüğü'ne bildiren bir dilekçe vermesi gerektiğini belirtmek isterim. Bu sürecin resmi kanallar üzerinden yürütülmesi önemlidir.

Özel üniversiteyle ilgili şikayetleri de resmi dilekçeyle ilgili makama iletmek gerekmektedir. Fakülte içindeki şikayetler direkt dekanlık makamına yapılmalıdır, çünkü bölüm başkanı ve anabilim dalı başkanının bu konuda icrai yetkileri bulunmamaktadır. Öğrencilerin şikayetleri dekanlık makamını atlayarak direkt rektörlüğe ya da YÖK'e yapıldığında bazı aksaklıklar yaşanabilir.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK)'ne şikayetlerin iletilmesi için aşağıdaki iletişim bilgilerini kullanabilirsiniz:
- Adres: Üniversiteler Mh., 1600. Yenimahalle/Ankara
- Telefon: +90 (312) 298 70 00
- Faks: +90 (312) 266 47 59
- E-posta: [email protected]

Devlet hastanesiyle ilgili şikayetlerinizi Alo 184 Aile Hekimi ve 184 Şikayet Hattı üzerinden iletebilirsiniz.

Üniversitede hocaların öğrenciyi dersten atma konusunda sebep ne olursa olsun engelleyemeyeceği, çünkü çocuğun eğitim hakkının her koşulda saklı olduğu belirtilmektedir. Öğrenciyi dersten atmak, iç hukuka ve uluslararası sözleşmelere göre suç teşkil etmektedir.

CİMER (Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi) şikayetlerini 150 numarası üzerinden iletebilirsiniz. Ayrıca, Cumhurbaşkanlığı telefon numarası üzerinden de ulaşabilirsiniz.

Öğrencilerin şikayetleri için Millî Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi olan "444 0 632" telefon hattını kullanabilirsiniz. Öğrenci, öğretmen ve velilerin şikayetlerini bu numaradan iletebilirler.

Eğer YÖK'e dilekçe göndermek istiyorsanız tercih ettiğiniz üniversite ve bölüm bilgilerinizi ekleyerek dilekçenizi "Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, 06539 Bilkent Ankara" adresine gönderebilirsiniz.

YÖK'e e-posta ile ulaşmak için kimlik numaranızı belirterek [email protected] adresine mail atabilirsiniz.

Ayrıca, ALO 170 hattını arayarak yapılan şikayetlerde adınıza başvuru oluşturulacak ve 3 iş günü sonra başvurunuzla ilgili bilgi alabileceksiniz.

Öğrenciyi dersten atmanın ciddi sonuçları olabileceğini belirtmek isterim. Kişinin eğitim ve öğretim hakkını engellemek veya öğrencilerin toplu olarak bulunduğu yerlere girmesine engel olmak, ağır cezalara neden olabilir. Bu gibi durumlar ciddi sonuçlar doğurabileceği için dikkatli olunmalıdır.

Geri
Üst Alt