☕ Sohbet, paylaşım ve samimiyet burada.☕

Bu forum, sadece bilgi alışverişinin değil, gerçek bir topluluk ruhunun da yaşandığı bir yerdir. Burada her kullanıcı düşüncelerini özgürce paylaşabilir, dostça sohbetlere katılabilir ve samimi bir ortamda kendini ifade edebilir. Anonimlik değil, içtenlik ön plandadır. Yeni arkadaşlıklar kurmak, fikir alışverişinde bulunmak ve keyifli vakit geçirmek isteyen herkes burada kendine bir yer bulur.

Kayıt OL

Homosistein ne zaman artar?

Zeberus

Administrator
Yönetici
Katılım
27 Ara 2022
Mesajlar
341,798
Tepkime puanı
62

Homosistein ne zaman artar?​

Homosistein düzeyleri sigara içen kişilerde ve karbamazepin, metotreksat, fenitoin gibi ilaçları kullananlarda yaşlandıkça artış gösterir. Homosistein düzeyleri kadınlarda erkeklerden daha düşüktür. Kadınlarda homosistein konsantrasyonu muhtemelen östrojen üretimindeki azalmaya bağlı olarak menapozdan sonra artar.

Homosistein nedir vücutta nelere neden olur?​

Homosistein vücudumuzda besinlerle alınan bir amino asit olan metiyoninden yapılan bir maddedir. Metiyonin bizim genellikle düzenli olarak tükettiğimiz et, yumurta, balık ve tahıllar gibi proteinden zengin gıdalarda bulunur. Vücuttaki yağların metabolik olarak yakılmasını hızlandıran lipotropik bir moleküldür.
Homosistein ne zaman bakılır?
Homosistein Testi Neden İstenir? Doktorun, ilgili hastada B12 ve folat gibi vitaminlerin eksikliğinden şüphelendiği durumlarda bu testi isteyebilir. Bunun yanında beslenme bozukluğu olan hastalardan, yaşlı kişilerden veya sürekli ilaç kullanan ya da alkol alan kişilerden bu test istenebilir.
Homosistein yüksekliği ne demek?
15-30 Mmol/L arası hafif, 30-100 Mmol/L arası orta, 100 Mmol/L üzerisi ise ağır homosistein yüksekliği olarak kabul edilmektedir. Homosistein yüksekliği koroner kalp hastalığı riskini artırdığı için müdahale gerektiren bir konudur.

Homosistein düzeyi ne olmalı?​

Homosisitein testi HPLC (High Performance Liquid Chromatography)metodu ile yapılmaktadır.Normal plazma homosistein düzeyi 5-15 Mmol/L`dir.

Homosistein neden düşer?​

– Homosisteinin düşük olmasının önemli nedenlerinden birisi zayıflık olarak gösteriliyor. Bulunulan yaşa göre vücuttaki yağ oranının az olması, Homosistein düşüklüğüne neden sayılabilir. – Homosistein beslenme düzeyi yetersiz olan kişilerde düşük olabilir.
Homosistein yüksekliği belirtileri nelerdir?
Kanda homosistein değerinin yüksek olması kalp ve damar hastalıkları, sinir ve beyin hastalıkları gibi problemlere yakalanma riskini artırır….
Homosistein seviyesi nasıl ölçülür?
Vücutta işlevi ara parça olan Homosistein, kan tahlili istenerek ölçülebilir.

Kanda homosistein değeri kaç olmalı?​

 

Benzer konular

Homosistein neden birikir? Yetersiz B vitamini alımı ile vücutta folik asitin emilimini ve kullanımını etkileyen genetik faktörler homosistein seviyelerinin yükselmesine neden olabilir. Kandaki homosistein düzeyleri, hayvansal protein tüketen ve az miktarda meyve ve sebze tüketen insanlarda çok...
Cevaplar
1
Görüntüleme
2
Homosistein düzeyi ne olmalı? Homosistein yüksekliği kendi içerisinde; hafif, orta ve ağır olmak üzere üç seviyeye ayrılmaktadır. 15-30 Mmol/L arası hafif, 30-100 Mmol/L arası orta, 100 Mmol/L üzerisi ise ağır homosistein yüksekliği olarak kabul edilmektedir. Homosistinüri hangi vitamin? eğer...
Cevaplar
1
Görüntüleme
2
Homosistein yüksekliği hangi hastalıklara yol açar? Kanda homosistein değerinin yüksek olması kalp ve damar hastalıkları, sinir ve beyin hastalıkları gibi problemlere yakalanma riskini artırır…. Homosistein yüksekliği hangi vitamin? Homosistein 3 özel vitamine bağımlıdır – bunlar aktif formdaki...
Cevaplar
0
Görüntüleme
3
Homosistein düşürmek için ne yapmalı? YÜKSEK HOMOSİSTEİN DÜZEYİ NASIL DÜŞÜRÜLÜR Daha fazla meyve ve sebze (özellikle yeşil yapraklı sebzeler) yemek homosistein düzeyini düşürmekte yardımcı olacaktır. Diyetteki folat içeriği yüksek yiyecekler arasında tahıldan yapılmış kahvaltılıklar, mercimek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
4
Homosistein yüksekliği neden olur? Buna beslenme ve yaşam tarzı, bazı kronik hastalıklar, ağır metal birikimi, bazı vitamin ve mineral noksanlıkları dahildir. Homosistein yüksekliği riskini artıran faktörler: Aktif folat, vitamin B6, vitamin B12, betain, vitamin B2 ve magnezyum noksanlığı...
Cevaplar
1
Görüntüleme
2
Anasayfa Kayıt Ol Giriş Yap
Tips
Tips