- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 6.254
- Meslek
- Webmaster
Hopa neyi ile meşhur?
Hopa'nın meşhur yemekleri Laz böreği, hamsi, hamsili pilav ve kvane şeklinde sayılabilir. Kvane yemeği fasulye, ceviz, sarımsak, acı biber ve nar ekşisi kullanılarak yapılır….Hopa'nın Yöresel Yemekleri
Hopa ne anlama gelir?
Hopa (Gürcüce ve Megrelce: ხოფა; translit.: "h'opa", Lazca: ხოპე / Xop'e , Hemşince: Hopa), Türkiye'nin Karadeniz Bölgesi'nde yer alan Artvin iline bağlı bir ilçe ve bu ilçenin merkezi olan kasabadır.
Hopa nasıl bir yer?
Doğal Güzellikler: Hopa, doğal güzellikleri ile tipik bir Karadeniz ilçesi. Yemyeşil ormanları, tertemiz havası ve doğası ile Hopa'nın görülmeye değer pek çok doğal güzelliği var. Çamburnu Tabiat Koruma Alanı da bunların başında geliyor.
Hopa ne yapılır?
Hopa Gezilecek Yerler
Hopada ne yenilir?
Hopa'da Ne Yenir? Hopa'nın Yöresel Lezzetleri Nelerdir?
Hopa havaalanı nerede?
Hopa Havalimanı (Batum Havalimanı), Gürcistan'ın güneybatısında bulunan Acara Özerk Cumhuriyeti'nin başkenti ve Karadeniz kıyısında bir şehir olan Batum'a hizmet veren havalimanıdır. Batum'un 2 km güneyinde, Hopa'nın ise 20 km kuzeydoğusunda yer alan havalimanı Gürcistan'ın operasyonda olan üç havalimanından biridir.
Mükemmel doğasıyla Hopa'da görülmesi gereken ilk yer Çamburnu Tabiat Koruma Alanı. Karadeniz boyunca uzanan Çamburnu Tabiat Koruma Alanı, doğa yürüyüşleri ve kamp yapmak için ideal bir yer.
Artvin ne yapılır?
Artvin'de Yapılacak Şeyler | En Güzel 24 Aktivite
Şavşat neyi ile meşhur?
Artvin Şavşat'ta görebileceğiniz tarihi ve doğal güzellikler şöyle: Şavşat birbirinden güzel doğal varlıklara sahip. Sahara-Karagöl Milli Parkı, Karaağaç Gölü, Boğa Gölü, Carba Gölü, Koyunlu Şelalesi, Kocabey Köyü Kışlaları, Maden Köyü ve Şelalesi, Papart Ormanı mutlaka görmenizi tavsiye ettiğimiz yerlerden.