HS kodu ile GTIP kodu aynı mı?
HS Kodu diğer bir tabiri ile GTİP, Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonunu ifade etmektedir.HS Kodu GTIP nedir?
HS Kodu GTIP nedir?GTİP, Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu’nun kısaltmasıdır. Ülkemizde, genel olarak tarife cetvelinin yerine kullanılan GTİP, aslında Türk Gümrük Tarife Cetveli’nde 12 haneli koda verilen isimdir. GTİP, İngilizce’de, HS Code, Customs Tariff, Harmonized Code veya Harmonized System olarak adlandırılmaktadır.
GTIP kodu nedir ETSY?
GTIP kodu nedir ETSY?Tarife Numarası bir diğer adıyla GTİP (Gümrük Tarifesi İstatistik Pozisyonu) numarası uluslararası geçerliliği olan rakamlardan oluşan bir tarife sistemidir. Bu numara gümrükte bulunan sorumlulara ne tür bir ürünün gönderiminin yapıldığı hakkında detaylı bilgi verir.
HS numarası nedir?
HS kod, ihraç edilen malların gruplandırılması ve kategorilendirilmesi için oluşturulmuş, altı haneli bir kod sistemidir. Bu yapı, Brüksel’deki Dünya Gümrük Örgütü tarafından yönetilen uluslararası Uyumlaştırılmış Emtia Tanımlama ve Kodlama Sistemine göre oluşturulmuştur.HS code nasıl bulunur?
HS code nasıl bulunur?GTİP Kodu Nasıl Bulunur?
- Adım 1: TUİK’in sitesinden aradığımız bilgilere ulaşabiliriz.
- Adım 2: Ürününüzün ne olduğunu ‘Tanımlarda Ara’ kısmına Türkçe yazıp, Sınıflamalar sekmesinde güncel olan GTİP 2018’i seçiyoruz.
- Adım 3: Çıkan sonuçların içerisinde ürünümüz için en uygun tarifi, tanımlamayı içeren kodu buluyoruz.
GTIP numarası nasıl öğrenilir?
GTIP numarası nasıl öğrenilir?HS Kodu nasıl bulunur?
HS kodu nasıl alınır?
HS kodu nasıl alınır?HES Kodu Nedir, Nasıl Alınır?
- 1- “Hayat Eve Sığar” uygulaması üzerinden, “HES Kodu İşlemleri” bölümüne girilir.
- 2- SMS yöntemi ile HES yazıp boşluk bırakarak sırasıyla; T.C.
- Örnek; HES 12345678901 1234 17.
- 3- e-Devlet sistemi üzerinden de HES kodunuzu alabilirsiniz.
GTIP numarası nereden alınır?
GTIP numarası nereden alınır?Adım 1: TUİK’in sitesinden aradığımız bilgilere ulaşabiliriz. Türkçe olduğu için bu siteyi tercih etmenizi öneriyorum fakat internette İngilizce de bir çok kaynak mevcut. Adım 2: Ürününüzün ne olduğunu ‘Tanımlarda Ara’ kısmına Türkçe yazıp, Sınıflamalar sekmesinde güncel olan GTİP 2018’i seçiyoruz.