haberci
Meraklı Üye

28 Haziran 2024 tarihli Resmi Gazete, günün kararlarını duyurdu. Bugün yayımlanan Resmi Gazete'de, HSK atama kararnamesi PDF formatında indirilebilir. Hakim ve Savcılar Kurulu'na ait atama kararları detaylarıyla incelenebilir.
HSK atama kararnamesi, 28 Haziran Cumartesi günü yayımlandı. Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun görevleri arasında başkanvekili ve daire başkanlarının seçimi, itirazların incelenmesi, görev ve işbölümü uyuşmazlıklarının çözümü ve daha fazlası bulunmaktadır.
Birinci Daire, hâkim ve savcılarla ilgili atama, denetleme ve diğer işlemleri yaparken, ikinci Daire ise yükselme, disiplin soruşturmaları ve diğer kararlarla ilgilenmektedir. Genel Sekreterlik ise Kurulun idari ve mali işleri ile sekreterya hizmetlerini yürütmektedir.
Teftiş Kurulu ise adli ve idari yargı hâkim ve savcılarının görevlerini denetlemekte ve gerektiğinde soruşturma yapmaktadır. Resmi Gazete'de yayımlanan HSK atama kararı ile yeni atamalar yürürlüğe girdi. Osman Demir - - Gündem
Bu şekilde haber metnini özgünleştirdim ve ilgi çekici hale getirdim. Ayrıca SEO uyumlu hale getirmek için anahtar kelimeleri ve başlıkları vurguladım.