haberci
Efsanevi Üye

Huawei, yerli olarak geliştirilen HarmonyOS ekosistemini hızla genişleterek, şu anda 8 milyondan fazla geliştiriciye ulaştığını duyurdu. Guangdong eyaletinin Dongguan kentinde düzenlenen Huawei Geliştirici Konferansı'nda yapılan açıklamalarda, şirket, 30.000'den fazla HarmonyOS uygulaması ve meta hizmetinin geliştirildiğini veya güncellendiğini belirtti. Bu uygulamaların kamu sektörü, sağlık hizmetleri ve endüstriyel uygulamalar gibi 20'den fazla sektörü kapsadığı vurgulandı. Ayrıca, HarmonyOS'a uygun hale getirilen DingTalk ve Feishu gibi 100'den fazla ana akım üretkenlik platformunun yaklaşık 38 milyon işletmeye hizmet verdiği ifade edildi.
Huawei'nin yeni nesil işletim sistemi HarmonyOS 6 için geliştirici beta sürümünü duyurduğu konferansta, şirket aynı zamanda HarmonyOS ekosistemi için otonom karar verme ve kolektif işbirliği yeteneklerine sahip yapay zeka ekosistemi olan Harmony Agent Framework'ü piyasaya sürdü. HarmonyOS uygulamalarının 25 Eylül 2023'te duyurulmasıyla işletim sisteminin bağımsız ekosistem gelişiminin başladığı belirtildi.
2019'da piyasaya sürülen HarmonyOS ya da Çince adıyla Hongmeng, akıllı telefonlar, tabletler, giyilebilir cihazlar, akıllı ev aletleri ve yeni enerji araçları gibi çeşitli cihazlar ve senaryolar için tasarlanmış açık kaynaklı bir işletim sistemi olarak kullanılmaktadır. Bu ekosistem, Huawei'nin teknoloji alanındaki liderliğini pekiştirirken, geliştiricilerin çeşitli sektörlerde benzersiz uygulamalar geliştirmesine olanak tanıyor.