Modoratör
Yeni Üye
Hud Suresi kime ait?
Hud Suresi, ismini Ad Kavmi'ne gönderilen Hz. Hud'dan almaktadır. Bu peygamberin ismi surenin 50. ve 60. Ayetlerinde geçmektedir. Bu sure, Mekke'de nazil olan sureler arasında sayılmakta ve 123 ayetten meydana gelmektedir.
Emrolunduğun gibi dosdoğru ol hangi ayet?
Emrolunduğun gibi dosdoğru ol hangi ayet?
Emrolunduğun gibi dosdoğru ol!.. Hûd Suresi 112. Ayet "Senin yanında hak yola dönenlerle birlikte, sana buyurulduğu gibi dosdoğru ol! Siz de azıp sapmayın; çünkü Allah, yaptıklarınızı çok iyi görmektedir."
Hud suresi 85 ve 86 ayetler hangi Peygambere aittir?
Hud suresi 85 ve 86 ayetler hangi Peygambere aittir?
Peygamber Muhammed, bu sure hakkında: "Beni Hud suresi ihtiyarlattı" demiştir….Hud Suresi.
Hud Suresi okunuşu
Sınıfı | Mekki
İsmin anlamı | Hud peygamber
Sayısal bilgiler
Sure numarası | 11
Hud suresi hangi peygambere indirilmiştir?
Hud Suresi, adını içinde söz konusu edilen Hûd peygamberden almıştır. Sure de başlıca tevhit, peygamberlik, öldükten sonra dirilme ve ceza konuları ele alınmakta ve bunlar bazı peygamberlerin kıssalarıyla desteklenmektedir. Hud Suresi, Mekke döneminde inmiştir.
Hud suresi 89 90 ayet Hangi peygamber?
Hud suresi 89 90 ayet Hangi peygamber?
123 ayetten oluşan sure Mekke döneminde inmiştir. Sûre, adını içinde söz konusu edilen Hûd peygamberden almıştır.
Hud suresi hangi olay üzerine inmiştir?
Hud suresi hangi olay üzerine inmiştir?
Nûh, Hûd, Sâlih ve Şuayb'ın ilk tebliğlerinin tevhidle ilgili olması, bunların kavimlerinde müşrikliğin hâkim inanç olduğunu göstermektedir. Ayrıca Lût'un kavminde eşcinselliğin yaygın olduğu (âyet 78-79), Şuayb'ın tebliğde bulunduğu Medyen halkı içinde de ticaret ahlâkının bozulduğu (âyet 84-85) anlaşılmaktadır.
Peygamberin dosdoğru olması ne demek?
"Dosdoğru olmak", hadis metnindeki orijinal ifadesiyle "istikamet üzere olmak", doğru ve düzgün hareket etmek, bir şeyi hakkını vererek yapmak demektir. Her türlü eğrilikten ve sapmadan uzak, dosdoğru bir yol takip etmek anlamına gelir.
Allaha inandım de sonra dosdoğru ol ne demek?
Allaha inandım de sonra dosdoğru ol ne demek?
Rabbinin gizli ve açık yaptığı tüm amellerini gördüğünü bilerek, ihsan üzerine yani Allah'a karşı O'nu görüyormuşçasına ibadet etmeye söz vermek demektir.
Hud suresi anlamı nedir?
Hud suresi anlamı nedir?
Mekke döneminde inen sure, 123 ayetten oluşmaktadır. Adını içinde söz konusu edilen Hûd peygamberden alan surede başlıca tevhit, peygamberlik, öldükten sonra dirilme ve ceza konuları ele alınmakta ve bunlar bazı peygamberlerin kıssalarıyla desteklenmektedir.
Hud suresi Mekki mi?
Sure Mekki olup 123 ayetten oluşmaktadır ve genel anlamda adını Hud Suresi 50. ayet ile 60. ayet arasında geçen Hud kıssasından almaktadır. Bu kıssa genel anlamda Müslüman olmayanlar için ciddi anlamda bir uyarıdır.
Hud Suresi neyle ilgili?
Hud Suresi neyle ilgili?
Hud Suresi, Mekke döneminde inmiştir ve 123 ayettir. Sure, adını içinde söz konusu edilen Hûd peygamberden almıştır. Sure de başlıca tevhit, peygamberlik, öldükten sonra dirilme ve ceza konuları ele alınmakta ve bunlar bazı peygamberlerin kıssalarıyla desteklenmektedir.
Peygamber Efendimiz Hud Suresi için neden beni yaşlandırdı demiştir?
Peygamber Efendimiz Hud Suresi için neden beni yaşlandırdı demiştir?
Nitekim İbn Abbas, Peygamberimize "Emr olunduğun üzere dosdoğru ol.." ayetinden daha zorlu bir ayet inmediğini, bu yüzden peygamberimizin "Beni Hûd suresi ihtiyarlattı" dediğini bildirir.
Dinde dosdoğru ne demek?
Emrolunduğun gibi dosdoğru ol hangi özellik?
Emrolunduğun gibi dosdoğru ol hangi özellik?
İtikadi ve ahlaki bir kavram olan doğruluk veya dosdoğru olmak; dürüstlük, sıdk, sadakat, istikamet ve hidayet anlamına gelmektedir. İstikamet kavramını biraz daha açacak olursak, düzgün, pürüzsüz ve dosdoğru bir yolda ilerlemenin kaçınılmaz olduğunu görürüz.
Nuh Suresinin anlamı nedir?
Nuh Suresinin anlamı nedir?
Nuh Suresi konusu Mekkî sûrelerin özelliklerini taşıyan Nûh sûresinde iman esaslarıyla birlikte Hz. Nûh'un peygamberliği, inkârcılara karşı verdiği mücadele ve tûfan konuları ele alınmakta, Nûh'un kendisi ve müminler için yapmış olduğu dua ile sûre sona ermektedir.