<
Modoratör
Yeni Üye
Humus neyin yanina gider?
Humus neyle yenir, yanına ne yapmalı diye soracak olursanız, doğrusu ben humusu her sofraya çok yakıştırıyorum. Yemek öncesi yanında kraker, doğranmış taze sebzelerle, sebze cipsleri ya da mısır cipsiyle birlikte tüketebileceğiniz gibi et, tavuk ve balık yemekleriyle birlikte de servis edilebilir.
Konserve nohuttan humus nasıl yapılır?
Haşlanmış nohutları biraz diri olacak şekilde rondodan çekin. Eğer konserve nohut kullanacaksanız suyunu süzün. Üzerine limonsuyu, tahin, sarımsak rendesi, su, tuz ve kimyon eklenip krema kıvamına gelinceye kadar çekin. Hazırılanan humus karışımı servis tabağına alınır.
Humus nerelerde kullanılır?
Humus nerelerde kullanılır?
Hummus Arapça'da nohut anlamına gelmektedir. Daha çok Arap ülkelerinde ve yine Orta Doğu'da, İsrail'de sıkça tüketilmekle birlikte Türkiye, Ermenistan , Kıbrıs ve Yunanistan gibi ülkelerde de geleneksel bir yemek olarak yapılıp tüketilir. Türkiye'de ise Hatay ve Mersin yöresinde yapılmaktadır.
Pürüzsüz humus nasıl yapılır?
Orta doğu ve Akdeniz mutfağıyla özdeşleşmiş çok lezzetli bir meze. Humusun kıvamı ne çok cıvık ne de çok katı olmalı. İçine atacağınız buz küpleri kıvamını pürüzsüz ve parlak hale getirecektir.
Haşlanmış nohutla humus nasıl yapılır?
Nohutu bir gece önceden suya koyun. Bir tencerede iyice pişene kadar haşlayın ve suyunu iyice süzün. Sarımsağın kabuklarını soyup ezin. Haşlanmış nohut, tahin, sarımsak, zeytinyağı, limon suyu, tuz, karabiber, toz biber ve zeytinyağını blender'dan geçirip püre haline getirin.
Humus sosu nasıl yapılır?
Humus sosu nasıl yapılır?
Haşlanmış nohut, tahin, sarımsak, sıkılmış limon suyu, su, zeytin yağı, kimyon ve tuzu ekleyip mutfak robotu veya blenderdan geçirin. Sosu için, zeytinyağında kırmızı biberi yakın. Humusu bir servis tabağına alıp ortasında bir çukur oluşturun ve sosu ortasına dökün. Üzerini de maydanoz yapraklarıyla süsleyin.
Humus nasıl muhafaza edilir?
Yalnızca buzdolabında veya buzlukta muhafaza edilmelidir. Ayrıca humusu buzdolabına koymadan önce üzerine az miktarda zeytinyağı gezdirerek tazeliğini korumasına yardımcı olabilirsiniz. Bu ek katman sayesinde humus hava almaz, aynı zamanda da nemli kalarak tadını ve kıvamını korur.
Humus nasıl süslenir?
Ateşten aldığınız sıcak nohuta tahin, limon suyu, ezilmiş sarımsak, tuz ve kimyonu ekleyin. Çok iyi karıştırın. Servis tabağınıza aldığınız ve yaydığınız humusu kimyon, kırmızı pul biber, sumak, kıyılmış maydanoz ile süsleyin. Üzerine incecik zeytinyağı gezdirin.
Humus nerede meşhur?
Humus nerede meşhur?
Tahin, nohut ve sarımsağın birleşimiyle ortaya çıkan, kendine özgü lezzetiyle damaklarda ayrı bir tat bırakan humus, Hatay ve Tarsus'ta en sevilen yiyeceklerin arasında yer alıyor.
Humus un kıvamı nasıl olmalı?
Humusa neden buz konur?
_Humus pürüzsüz hale geldiğinde 1 adet buzla son bir kez daha çekin. (Bu, humusumuzun biraz daha parlak ve pürüzsüz gözükmesine yardımcı olacaktır.)