- Katılım
- 27 Aralık 2022
- Mesajlar
- 342.207
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 456
- Puan
- 83
- Yaş
- 36
- Konum
- Adana
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- -145
Hurma ne kadar sürede bozulur?
Ürünü çözünmüş şekilde teslim aldıysanız buzdolabınızda hava almayacak şekilde ağzı kapalı muhafaza etmelisiniz. Berhi Yaş hurmayı 10 gün içerisinde, Sukkari yaş hurmayı 1 yıl içerisinde tüketmeniz uygundur. Tüketeceğiniz kadarını çıkarmanız tavsiye edilir.
Hurma nasıl Oldurulur?
Alın elinize bir kese kağıdı. İçine tıpkı Trabzon hurmasında olduğu gibi elma yerleştirin. Ağzını güzelce kapatıp, yaklaşık 4 gün kadar gün ışığından uzak, oda sıcaklığındaki bir ortamda bekletin. Süreç armudun sertliğine göre kısayıp uzasa da daha yumuşak ve sulu bir hale gelecektir.
Hurma bozulduğunu nasıl anlarız?
Hurmanın taze olup olmadığını anlamak için; içine bakılması gerekiyor. Eğer hurmanın içi koyu bir renkse, bu bayat olduğu anlamına gelir. Taze hurmanın içi açık renk olmalıdır. Açıkta satılan hurmanın üzerinde toz birikmiş olma olasılığına da dikkat etmek gerekiyor.
Hurmalar yıkanır mı?
Hurma Yıkanır mı? Hurma yıkanabilir, fakat yıkandıktan hemen sonra bekletilmeden tüketilmelidir. Bu riski almamak için hurmanın nemli bezle silinmesi önerilir.
Kuru hurma yıkanır mı?
Yıkanırsa parlaklığı artar, etleri yumuşar ve yemesi güzelleşir. En iyisi hurmaların ikram edilmeden önce yıkanıp kurulanmasıdır.
Hurma neden şekerlenir?


Glikoza batırılmış hurma nasıl anlaşılır?
"Özellikle Kuzey Afrika ülkelerinden ithal edilen bazı hurmalar glikoza bulanarak satılıyor. Bu hurma tezgahta ıslak gibi durur, dokunduğunuzda eliniz yapış yapış olur. Tüketicilere tavsiyemiz, çok parlak olmayan hurmaları satın almalarıdır.
Hurma buzdolabinda saklanır mı?
Yaş hurma meyvenin taze olduğu anlamına gelmektedir ve bu tazeliğini muhafaza edebilmesi için mutlaka buzdolabının dondurucu bölümünde saklanması önerilmektedir.
Başlamak için hurmaları bir kasede veya büyük bir fincana koyun ve meyvenin üzerine üstünü örtecek kadar sıcak su ilave edin.Hurmadan şeker nasıl yapılır? Hurmayı ıslatmak, meyveye nem verir ve etinin yumuşamasını ayrıca daha lezzetli olmasını sağlar.
Bir başka çalışmada ise yıkanmadan tüketilen hurma örneklerinde kurşun ve kadmiyum gibi insan sağlığı için riskli ağır metallerin bulunduğu ve bu bakımdan mutlaka yıkandıktan sonra tüketilmesi gerektiği belirtiliyor. Yüksek şeker içeriğine rağmen hurmanın glisemi indeksinin düşük olduğu belirtiliyor.