Hz. Yunus'un Duası: Anlamı, Fazileti ve Nasıl Okunur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haberci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

haberci

Efsanevi Üye
Credits
991.450
Hz. Yunus'un Duası Anlamı ve Önemi (Fazileti)

Hz. Yunus'un duası, Kur'an-ı Kerim'de Enbiya Suresi'nin 87. ayetinde geçmektedir. Bu dua, Hz. Yunus'un balığın karnında iken yaptığı bir yakarıştır. "La ilahe illa ente subhaneke inni kuntu minezzalimin" şeklindeki bu dua, Allah'a olan teslimiyetin ve pişmanlığın ifadesidir. Bu dua, sıkıntı anlarında yapılan en etkili dualardan biridir. Peygamber Efendimiz (s.a.v.), bu duanın kabul edileceğini belirtmiştir. Dolayısıyla, kişinin zor zamanlarında Allah'a yönelerek bu duayı okuması, manevi bir rahatlama ve yardım dileme vesilesidir.

Hz. Yunus'un Duası Nasıl Yapılır/Okunur?

Hz. Yunus'un duasını okumadan önce abdest almak, kişinin temiz bir şekilde Allah'a yönelmesi açısından önemlidir. Kıbleye yönelmek, Allah'a olan saygının bir ifadesi olarak tavsiye edilir. Duayı okurken içten bir niyetle ve samimiyetle Allah'a yönelmek gereklidir. Bu dua, özellikle sıkıntılı anlarda, zorluklarla karşılaşıldığında ve tövbe edilirken okunabilir. Sabah ve akşam dualarının bir parçası olarak da okunması tavsiye edilir.

Hz. Yunus'un Duası Arapça Okunuşu

لَا إِلَـٰهَ إِلَّا أَنتَ سُبْحَانَكَ إِنِّي كُنتُ مِنَ الظَّالِمِينَ

Hz. Yunus'un Duası Türkçe Okunuşu

La ilahe illa ente subhaneke inni kuntu minezzalimin.

Hz. Yunus'un Duası Anlamı (Meali)

"Senden başka hiçbir ilah yoktur. Sen her türlü noksanlıktan uzaksın, ben gerçekten zalimlerden oldum."

1. Konular

1. 1.270.577
  2. Mesajlar

1. 1.667.636
  3. Kullanıcılar

1. 31.321
  4. Son üye

Geri
Üst Alt