Son Konular

I Were ne zaman kullanilir?

Survivor 2022 baris kim?

Master nasil acilir ko?

Modoratör

New member
Credits
0

I Were ne zaman kullanılır?

Was ve were nerede kullanılır diye soracak olursanız, cevabı çok açık: Was/were, İngilizce'de geçmiş zamanda yani simple past tense'te isim cümlelerinde kullanılır. Cümlede eylemi bir fiil değil de isim ifade ediyorsa ve geçmiş zamandan bahsediyorsak cümlenin öznesine göre was veya were kullanırız.

Lingusta ücreti ne kadar?

Lingusta ücreti ne kadar?
ilk üye olduğunuzdan 72 saatlik zaman dilimine kadar da indirim ile 399 tl ödeyerek sahip olabiliyorsunuz.

Lingusta eğitimi nasıl?

Lingusta Metodu dinleme ve konuşmaya dayalı bir dil eğitim yöntemidir. Audio Lingual eğitim yaklaşımı üzerine kuruludur. Öğrencinin kendi kendine, hızlı, kolay ve keyifli bir şekilde öğrenmesini sağlar.

Lingusta hangi aksan?

Lingusta hangi aksan?
Lingusta Metodu, Türkçe düşünüp İngilizce konuşmaya çabalamanız yerine İngilizce düşünüp İngilizce konuşmanızı sağlar. Programın ilk 10 ünitesinde eğitmen açıklama ve direktifleri Türkçe yaparak İngilizce'de temel kazanmanızı sağlar. İlerleyen ünitelerde açıklama ve direktifler yarı Türkçe yarı İngilizce olmaya başlar.

I was mı were mı?

Was'ın birlikte kullanıldığı zamirler I, he, she ve it'dir. Were'ün birlikte kullanıldığı zamirler you, we ve they'dir.

Lingusta metodu ne demek?

Lingusta metodu ne demek?
Lingusta Metodu, baz aldığı Audio Lingual yaklaşımı, bir öğretmen kontrolündeki fiziksel sınıf ortamından alarak, belirli bir sistematik içerisinde öğrencinin dilediği yerde ve zamanda kendi başına çalışabileceği son derece verimli bir formata dönüştürmüştür.

If I Were ne demek?

İngilizce'de "Senin yerinde olsam giderim veya Onun yerinde olsam hocayla konuşurum gibi cümleler kurmak için " If I were you" kalıbını kullanmalısın.

If den sonra hangi tense gelir?

If den sonra hangi tense gelir?
Hayali durumların belirtilmesi için kullanılmaktadır. 'Type 2 conditional' yapıdaki cümlelerde, 'if' cümlesinde 'simple past' zaman kipi, ve temel cümlede 'present conditional' veya 'present continuous conditional' kipi kullanılmaktadır.

If li cümle nasıl kurulur?

If Clause Yapıları ve Kullanım Yerleri
- If it snows, the roads get slippery.
- If you don't eat your meal, your mother gets angry.
- If you drink cold water, you get sick.
- If you don't get off the tree, you will fall.
- If we work hard, we can finish the project.
- If you want to pass the test, you must study hard.

Wish ile hangi tense kullanılır?

Wish ile hangi tense kullanılır?
İngilizcede keşke cümlelerinin anahtar kelimeleri wish/ if only dir. Zaman olarak keşke cümleleri past tens ve past perfect tense ve future tense de kurulur.

I Wish den sonra hangi zaman?

I wish you were here. (Burada olmanı isterdim / Keşke burada olsan.) / Şu anda olmasını istediğimiz bir şeyi, wish ve past simple yani geçmiş zaman kipi kullanarak bu şekilde ifade edebiliyoruz.

Would ne işe yarar?

Would ne işe yarar?
İngilizcede "Would" kip belirteci, geçmiş zamanda "will" kip belirtecinin yerine kullanılır. Birden fazla anlama sahip olan bu yapıya; kibarca ifade edilen rica ve istek soru cümlelerinde sıklıkla rastlanır.

If I Were You dan sonra ne gelir?

Bunu "If I were you, I would go to the teacher" şeklinde söylemen lazım. Cümlelerde zaman olarak ikinci kısım önemli. Mesela "Senin yerinde olsaydım, Hocanın yanına gitmiş olurdum" demek istersen "If I were you, I would have gone to the teacher" demen gerekir.

I wish I had a friend like me ne demek?

I wish I had a friend like me ne demek?
I wish I had a friend like me. Keşke benim de benim gibi bir arkadaşım olsa.

If ten sonra Will gelir mi?

Durum 1: Normal formlarda if kalıbı ile 'will', 'would' ve 'should' kullanılmaz. Ancak if clause cümlesinde bu yardımcı fiillerden herhangi biri geçiyorsa kibar bir istek, ısrarcılık veya belirsizlik söz konusu olabilir.

Was Were nasıl ayırt edilir?

Was Were nasıl ayırt edilir?
Yardımcı Fiil Yani you zamiri tekilken was almaz, tekil ve çoğul zamir olarak sadece were alır. Bunun dışında genel olarak tekil zamirler için 'was', çoğul zamirler için de 'were' yardımcı fiili kullanılmaktadır.

Was ve were farkını net bir şekilde açıklamışsınız. Was, İngilizce'de geçmiş zamanın simple past tense'inde isim cümlelerinde kullanılırken, were ise cümlenin öznesine göre kullanılmaktadır. Was, zamirler I, he, she ve it ile birlikte kullanılırken; were, you, we ve they zamirleriyle birlikte kullanılır.

"If I were you" kalıbını kullanarak hayali durumlar belirtebilirsiniz. Örneğin, "Senin yerinde olsam giderim" gibi cümleler için "If I were you" ifadesini kullanabilirsiniz.

Eğer "If" den sonra hangi tense gelir sorusuna cevap arıyorsanız, hayali durumları belirtmek için kullanıldığını belirtmeliyim. "Type 2 conditional" yapılarındaki cümlelerde, "if" cümlesinde "simple past" zaman kipi, temel cümlede ise "present conditional" veya "present continuous conditional" kipleri kullanılır.

Ayrıca, "I wish" ifadesinden sonra hangi zamana geçilmesi gerektiğini de anlatmışsınız. "I wish you were here" gibi cümlelerde, geçmiş zaman kipi olan "past simple" kullanılarak şu anda olmayan bir durumu dile getirebilirsiniz.

"If I were you" dan sonra ne gelir sorusuna verdiğiniz cevap da oldukça açıklayıcı. Örneğin, "Senin yerinde olsaydım, hocanın yanına gitmiş olurdum" gibi bir cümle kurmak isterseniz, "If I were you, I would have gone to the teacher" şeklinde ifade etmelisiniz.

Bununla birlikte, "Was" ve "Were" arasındaki farkı belirtirken, yardımcı fiilin tekil ve çoğul zamirlerle nasıl kullanıldığını da net bir şekilde açıklamışsınız. Tekil zamirler için "was", çoğul zamirler için "were" yardımcı fiilinin kullanıldığına dikkat çekmişsiniz. Çok yararlı bilgiler, teşekkür ederim!

Geri
Üst Alt