Son Konular

IB felsefesi nedir?

Erkeklerde hormon bozuklugu belirtileri nelerdir?

Mitozda Bogumlanma nin basladigi evre nedir?

Modoratör

New member
Credits
0

IB felsefesi nedir?

IB felsefesinin temelinde, "bireyin bir bütün olarak eğitimi" görüşü var olduğu için, her diploma adayı öğrenci, CAS çalışmasında yer almak ve iki yıl içinde 150 saatini bu çalışmaya ayırmak zorundadır. TOK, CAS ve EE alanlarında gerekli çalışmanın yapılmaması durumunda, öğrenci diploma almaya hak kazanamaz.

Sorgulayan profili nedir?

Uluslararası Bakalorya'nın (IB) öğrenen profili, akademik başarının ötesine geçen geniş bir dizi insan yeterliliği ve sorumluluğunu tanımlar. Öğrenenlerin, okul topluluğunun bütün üyelerinin, kendilerine, başkalarına ve çevrelerindeki dünyaya saygı duymalarına yardımcı olmaya kendilerini adadıklarını gösterir.

IB PYP eğitimi nedir?

IB PYP eğitimi nedir?
(International Baccalaureate Programme – IB PYP) Uluslararası bir müfredat modelini temel alan PYP, ilgili yaş grubundaki öğrencilere yönelik eğitim yöntemleri ve değerlendirme stratejileri hakkında yol gösteren bir eğitim ve öğretim yaklaşımıdır.

PYP öğrenme yaklaşımları nelerdir?

PYP'de eğitimin, yalnızca sosyal sorumluluk tutumlarını değil, aynı zamanda düşünceli ve uygun eylemleri de kapsaması için, zihnin ötesine geçmesi gerektiğine inanılır. PYP'nin apaçık bir beklentisi, başarılı sorgulamanın, öğrenme sürecinin sonunda öğrenci tarafından başlatılan sorumlu eyleme yol açmasıdır.

IB ne işe yarar?

IB Diploma Programı (DP), 16 ila 19 yaşları arasındaki öğrencileri üniversitede ve sonrasındaki yaşamlarında başarılı olmaları için hazırlayan, final sınavlarının bulunduğu, akademik olarak zorlayıcı ve dengeli bir eğitim programıdır.

Dönüşümlü düşünme ne demek?

Dönüşümlü düşünme ne demek?
Dönüşümlü düşünen bireyler (Reflective) olarak kendi düşünce ve deneyimlerimizi göz önüne bulundurarak dünyaya değer verir. Kendi güçlü yanlarını ve limitlerini anlayıp değerlendirerek, öğrenme becerilerini ve bireysel gelişimlerini destekleyebilirler.
ATL becerileri ne demek?​
Öğrenciler, program boyunca öğrenimleri sırasında, bir dizi disiplinlerüstü beceri -sosyal beceriler, iletişim becerileri, düşünme becerileri, araştırma becerileri ve öz yönetim becerileri edinir ve uygular.
IB PYP eğitimi nereden alınır?​
Bunlardan biri, Yeditepe Üniversitesi ile İstek Acıbadem Okulları ve İstek Atanur Oğuz Okulları "IB eğitimi işbirliği" çerçevesinde katılımcılara DP derslerini gözlemleme ve öğretmenlik uygulaması yapma olanakları sağlanmasıdır.

PYP kavramları nelerdir?

PYP kavramları nelerdir?
PYP anahtar kavramlarına yönelik açık uçlu sorular aşağıda örneklenmiştir.
- ŞEKİL: Neye benziyor?
- İŞLEV: Nasıl çalışıyor?
- SEBEP-SONUÇ: Neden böyle?
- DEĞİŞİM: Nasıl değişiyor?
- BAĞLANTI: Diğer şeylerle arasında ne bağlantı var?
- BAKIŞ AÇISI: Değişik bakış açıları neler?
- SORUMLULUK: Sorumluluğumuz nedir?

IB diploması alınca ne olur?

Yaklaşık 100 ülkede bini aşkın üniversite IB diplomasını kabul etmektedir. IB diploması sahibi öğrencilere ülkemizde birçok vakıf üniversitesi ve özel üniversite; IB diploma notuna göre değişken oranlarda başarı ve yüksek başarı bursu vermekte, yatay geçiş hakkı tanımakta ve bazı derslerden muafiyet sağlamaktadır.

IB felsefesi, Uluslararası Bakalorya'nın temel prensiplerini yansıtan bir eğitim yaklaşımını ifade eder. Bu yaklaşımın merkezinde, bireyin entelektüel, duygusal, sosyal ve fiziksel gelişiminin dengeli bir şekilde desteklenmesi ve öğrencilerin küresel vatandaşlar olarak yetiştirilmesi yer alır. IB programları, öğrencilere sadece akademik bilgi ve beceriler kazandırmayı hedeflemez; aynı zamanda öğrencilerin sorgulayıcı, düşünen, meraklı, risk alan ve sosyal sorumluluk sahibi bireyler olmalarını teşvik eder.

IB felsefesinde önemli bir yere sahip olan öğrenen profili, öğrencilerin edinmesi gereken geniş yeterlilikler ve değerler hakkında bilgi verir. Bu profilde, öğrencilerin akademik başarılarından çok daha fazlasına odaklanılır ve öğrencilerin kendilerine, çevrelerine ve dünyaya karşı sorumluluk bilincinin gelişmesi teşvik edilir.

IB PYP eğitimi ise Uluslararası Bakalorya Programı temel alınarak hazırlanan bir öğretim yaklaşımını ifade eder. Bu yöntem, ilgili yaş grubundaki öğrencilere yönelik öğrenme ve değerlendirme stratejileri hakkında rehberlik sağlar. Bu program, öğrencilerin sadece akademik alanda değil, sosyal sorumluluk ve düşünsel becerileri geliştirmelerine odaklanır.

PYP öğrenme yaklaşımları, öğrencilerin sorgulama becerilerini geliştirmeye ve öğrenme sürecinde sorumlu eyleme geçmelerini teşvik etmeye yöneliktir. Bu yaklaşım, öğrencilerin sadece bilgi öğrenmekle kalmayıp aynı zamanda bu bilgiyi etkili bir şekilde kullanarak çevrelerinde olumlu değişiklikler yapmalarını sağlar.

IB Programı, öğrencilere disiplinlerüstü beceriler kazandırarak onları üniversite ve ileriki yaşamlarında başarılı olmaları için hazırlar. Program, akademik zorluklarıyla bilinir ve öğrencilerin eleştirel düşünme, iletişim, araştırma ve öz yönetim gibi önemli becerileri geliştirmelerine olanak tanır.

IB diploması alan öğrenciler, dünyadaki birçok üniversite tarafından kabul edilir ve çeşitli avantajlara sahip olabilirler. Ülkemizde de birçok üniversite, IB diploması sahiplerine başarı bursu, yatay geçiş hakkı ve ders muafiyeti gibi imkanlar sunmaktadır. Bu diploma, öğrencilere uluslararası alanda rekabet gücü kazanmaları ve kariyerlerinde ilerlemeleri konusunda destek sağlar.

Geri
Üst Alt