haberci
Efsanevi Üye

İstanbul'un çocuklara yönelik eğitim hizmetleri geliştirmeye devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Yuvam İstanbul Eğitim Merkezleri aracılığıyla şehir genelinde 10 bin 937 çocuğa hizmet verdiğini duyurdu.
Gaziosmanpaşa Mevlana Yuvamız'da düzenlenen mezuniyet töreni, 78 öğrencinin diplomalarını almasıyla coşkulu bir şekilde gerçekleşti. Törene İBB Başkan Vekili Nuri Aslan, belediye yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.
Törende konuşan Nuri Aslan, tutuklanan eski Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe'nin de törende olmasını arzuladığını ifade etti. Yuvam İstanbul projesinin öncülerinden biri olarak Ekrem İmamoğlu'nu işaret eden Aslan, çocukların ve ailelerinin mutluluğuna tanıklık etmenin önemine vurgu yaptı.
Aslan'ın konuşmasında belirttiği gibi, İmamoğlu'nun İstanbul'u çocuklar için daha yaşanabilir hale getirme vizyonuyla başlatılan Yuvam İstanbul Eğitim Merkezleri projesi, şehir genelinde 113 merkez ve 568 derslikle 10 bin 937 çocuğa ulaştı. Geçtiğimiz dönemde 4 bin 208 öğrencinin mezun olduğu merkezlerde bu yıl da 4 bin 682 çocuğun mezun olması hedefleniyor.
Mezuniyet töreninde çocuklara diplomaları verildikten sonra Aslan, geleceğin teminatı olan gençlere başarılar diledi.