- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 1.765
- Meslek
- Webmaster
Iç mali kontrol nedir?
5018 sayılı Kanunun 55'inci maddesinde; İç Kontrol, "idarenin amaçlarına, belirlenmiş politikalara ve mevzuata uygun olarak faaliyetlerin etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde yürütülmesini, varlık ve kaynakların korunmasını, muhasebe kayıtlarının doğru ve tam olarak tutulmasını, mali bilgi ve yönetim bilgisinin …
İç kontrol sisteminin unsurları nelerdir?
Birbiriyle ilişkili ve bütünleşik bir yapının ortaya çıkmasını sağlayan iç kontrol unsurları; kontrol çevresi (ortamı), muhasebe sistemi, Kontrol Usul ve Yöntemleri, Bilgi ve İletişim, Gözlem' dir.
Düzeltici kontroller nelerdir?
Düzeltici (Corrective) Kontroller: Tanımlanan problemlerin doğru ve zamanında çözümüne yönelik kontrollerdir. Yönetim eylemleri, düzeltme ve takip (follow-up) uygulamaları örnek olarak verilebilir.
Kontrol faaliyetleri nelerdir?
Kontrol faaliyetleri, öngörülen bir riskin etki ve/veya olasılığını azaltmayı ve böylece idarenin amaç ve hedeflerine ulaşma olasılığını artırmayı amaçlayan eylemlerdir. Kontrol faaliyetleri, idarelerin karar, faaliyet ve işlemlerini yürütürken öngördükleri riskleri yönetmek için geliştirilen araçlardır.
İç kontrol sisteminin amaçları nelerdir?
İç Kontrolün Amaçları Nelerdir?
Iç kontrolü kim yapar?
İç kontrol sisteminin kurulmasında ve izlenmesinde temel sorumluluk üst yöneticiye aittir. 5018 sayılı Kanunun 11 inci maddesinde de bu husus vurgulanmış ve üst yöneticilerin mali yönetim ve kontrol sisteminin işleyişinin gözetilmesi ve izlenmesinden sorumlu oldukları ifade edilmiştir.
İç kontrol kavramı nedir?
İç kontrol; kurumun, yönetimi ve personeli tarafından hayata geçirilen, belirlenmiş hedeflere ulaşmasında ve misyonunu gerçekleştirmesinde makul bir güvence sağlamak üzere tasarlanmış ve kurumun genelini etkileyen bütünleşmiş bir süreçtir.
Muhasebe unsurları nelerdir?
Muhasebenin temel kavramları şunlardır :
Iç kontrol sisteminin özellikleri nelerdir?
İç Kontrol Sisteminin Özellikleri; İç kontrolün gerçek amacı insanı kontrol değil, iş sürecini kontrol etmektir. İç kontrolü kurma ve etkinliğini değerleme işletme yönetiminin sorumluluğundadır. İç kontrolden sadece "kabul edilebilir –makul- güvence vermesi beklenir kesinlik veya garanti beklenmez.
Operasyonel kontroller nedir?
Operasyonel denetim bir şirketin iç kontrol ve risk yönetimi sisteminin, operasyonların etkinlik ve verimliliğinin ve stratejileriniz ile uyumunun, organizasyon yapısı ve kültürün iş hedefleri ile uyumunun, değerlendirildiği, kuruma hem makro, hem de mikro seviyelerden bakmayı gerektiren, farklı uzmanlardan olulan bir …