İçeriklerine Göre Besin Grupları Nelerdir

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Guest
Içeriklerine Göre Besin Gruplarının listesi
Içeriklerine Göre Besin Grupları


Ekmek ve tahıl ürünleri:

Kepekli ekmek, şehriye, pilav, makarna, Protein, karbonhidrat, B vitaminleri, demir, kalsiyum

Turunçgiller:
Portakal, limon, greyfurt, A ve C vitaminleri

Yağlar:
Tereyağı, margarin, bitkisel yağlar, balıkyağı, A ve D vitaminleri, temel yağ asitleri

Sebzeler:
Lahana, Brüksel lahanası, ıspanak, taze fasülye, kabak, salatalık, marul, kereviz, Kalsiyum, klor, flor, krom, kobalt, bakır, çinko, magnezyum, potasyum, sodyum, manganez gibi çeşitli mineraller

Proteinli besinler:
Tavuk, balık, et, sakatat, yumurta, peynir, fındık, Protein, yağ, demir, D ve
başta B12 olmak üzere B vitaminleri (B12 vitamini sadece hayvansal gıdalarda bulunur)

Süt ve süt ürünleri:
Süt, kaymak, yoğurt, peynir, dondurma, Protein, yağ, kalsiyum, A, D ve C vitaminleri

Diğer sebze ve meyveler:
Patates, pancar, mısır, havuç, karnabahar, ananas, kayısı, elma, muz, erik, çilek, Karbonhidratlar, A, B ve C vitaminleri
 
T

Kirecin Kullanım Alanları Nelerdir

T

Hücre Duvarı Ne Demektir

  1. Konular

    1. 1.280.273
  2. Mesajlar

    1. 1.677.874
  3. Kullanıcılar

    1. 31.419
  4. Son üye

Geri
Üst Alt