- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- -74
- Meslek
- Webmaster
Içimizdeki şeytan yapı unsurları nelerdir?
İçimizdeki Şeytan'da Balıkesir'den başlayıp İstanbul'da son bulan aşk serüvenleri anlatılır. Bu serüvenlerde üç temel şahıs vardır: Madde, Ömer ve Bedri. Madde ve Ömer birbirlerini iyice tanımadan evlenmiş olan bir çifttir. Dolayısıyla kişilikleri, beğenileri tamamen birbirinden farklıdır.
Içimizdeki şeytan hangi akim?
[button]Alper Akçam[/button] Romantizm'le birlikte insanın bakış açısı kendi içine doğru yoğunlaşır. Aydınlanma çağının öne çıkardığı rasyonel akla karşı bir tepki olarak doğmuş bu akımın, içimizde ipe sapa gelmez bir "şeytan" bulmuş olması çok da yadırgatıcı gelmemeli.
Içimizdeki şeytan hangi zamanda geçiyor?
Bu üç buçuk aylık sürecin "ne zaman" gerçekleştiği konusunda bir bilgi sunulmaz. Eserin yayımlanma yılının 1940 olduğu ve romanda aksini düşünmemizi gerektirecek bir şey olmadığı için, olayların da bu yıllarda geçtiği söylenebilir.
Içimizdeki şeytan kime yazıldı?
İçimizdeki Şeytan
Otobiyografik roman niteliğinde olduğu söylenen 'İçimizdeki Şeytan'da aydın geçinenlerin içinin ne kadar karanlık olduğu, Ömer'in kararsızlığı, yalnızlığı ve iç hesaplaşmaları anlatılır. Toplumsal hayatın kişiler üzerindeki baskısını ve güçsüz insanın 'kapana kısılmışlığını' bu romanda görmek mümkündür.
Içimizdeki şeytan ne anlatmak istiyor?
İçimizdeki Şeytan kitabının konusu hayat bakışları tamamen farklı olan ve farklı dünyaların insanları olan iki kişinin boşanma sürecini anlatır. İçimizdeki Şeytan kitabının ana fikri ise bir kişi ne kadar yalancı dahi olsa herkesi dahi kandırsa eninde sonunda yalancının mumu yatsıya kadar yanar.
Onun kafasında bir müddet yaşamak için neleri feda etmem ki?
Onun kafasında bir müddet yaşamak için neleri feda etmem ki? – Her şeyi…" Bu sözleri yazan Sabahattin Ali'yi sonradan hayat öyle bir noktaya getirmiş ki şu sözleri söylüyor: Bir ümidim yok. Bu sondu artık hiç bir şeyin değişmesine imkan yok, lüzum da yok.
Unuttum diyemem fakat üzerimde bir tesiri kalmamış hangi kitap?
Kitap Alıntısı on Twitter: ""…unuttum diyemem, fakat üzerimde bir tesiri kalmamış." İçimizdeki Şeytan, Sabahattin Ali https://t.co/jKG1Ahut1r” / Twitter.