S
SoruCevap
Guest
İçli Köfte (Mardin Usulü) Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için;
2 kase ince bulgur
4 adet büyük patates
1 yumurta
1 yemek kaşığı kişniş
1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için;
3 adet biber
5 adet büyük soğan
500 gram kıyma
Tuz, karabiber, pul biber
7 türlü, kimyon
Maydanoz
İçli Köfte (Mardin Usulü) Tanımı Yapılışı
Patatesler haşlanır; bulgur, tuz ve kişniş biraz su katılarak yoğurulur.
Daha sonra azar azar haşlanan patatesler de eklenerek yoğurma süreci tamamlanır bu basamakta suyu çok fazla koymayın gerektiğinde hafif hafif ıslatarak yoğurun ve hamuru dinlenmeye bırakın.
İç harcı için soğanlar robottan geçirilir sonra süzgeçte yıkanır ve suyu sıkılarak bir kenara alınır.
Biberler de küçük küçük doğranır (yada robottan da geçirebilirsiniz) tavaya yağ konularak kavrulur sonra soğanlar eklenir, kavrulur.
Akabinde da kıyma ve baharatlar eklenir hepsi bir hoş kavrulur. (ip ucu1: soğanlar ve kıyma ne kadar âlâ kavrulursa lezzeti o kadar artacaktır. İp ucu2: biçim verirken iç harcı koyduğunuz kabı hafif eğimli tutun yağ aşağı aksın harç yağsız olursa kızartırken dağılmasını engeller).
Bütün materyaller hazırlandıktan sonra ister elle ister limon sıkacağı yardımıyla biçim verilir.
Bol yağda kızartılır. Afiyet olsun.
Hamuru için;
2 kase ince bulgur
4 adet büyük patates
1 yumurta
1 yemek kaşığı kişniş
1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için;
3 adet biber
5 adet büyük soğan
500 gram kıyma
Tuz, karabiber, pul biber
7 türlü, kimyon
Maydanoz
İçli Köfte (Mardin Usulü) Tanımı Yapılışı
Patatesler haşlanır; bulgur, tuz ve kişniş biraz su katılarak yoğurulur.
Daha sonra azar azar haşlanan patatesler de eklenerek yoğurma süreci tamamlanır bu basamakta suyu çok fazla koymayın gerektiğinde hafif hafif ıslatarak yoğurun ve hamuru dinlenmeye bırakın.
İç harcı için soğanlar robottan geçirilir sonra süzgeçte yıkanır ve suyu sıkılarak bir kenara alınır.
Biberler de küçük küçük doğranır (yada robottan da geçirebilirsiniz) tavaya yağ konularak kavrulur sonra soğanlar eklenir, kavrulur.
Akabinde da kıyma ve baharatlar eklenir hepsi bir hoş kavrulur. (ip ucu1: soğanlar ve kıyma ne kadar âlâ kavrulursa lezzeti o kadar artacaktır. İp ucu2: biçim verirken iç harcı koyduğunuz kabı hafif eğimli tutun yağ aşağı aksın harç yağsız olursa kızartırken dağılmasını engeller).
Bütün materyaller hazırlandıktan sonra ister elle ister limon sıkacağı yardımıyla biçim verilir.
Bol yağda kızartılır. Afiyet olsun.