haberci
Efsanevi Üye

Yediden yetmişe pek çok kimsenin severek tükettiği içli köftenin kızartma versiyonu bu lezzetin tadını ikiye katlamaktadır. İçli köfteyi kızartma tipiyle tüketmek isteyenlerin dikkat etmesi gereken püf noktaları vardır. Bu hususlar arasında içli köfte nasıl kızartılır, buzluktan çıkan içli köfte hemen kızartılır mı çözdürülür mü gibi soruların cevapları yer almaktadır.
İçli Köfte Nasıl Kızartılır?
İçli Köfte Nasıl Kızartılır?
Pek çok yörede oldukça sevilen bir yemek türümüz olan içli köfte, ister haşlanarak ister kızartılarak tüketmenin mümkün olduğu bir yemek türüdür. Lezzetli ve ayarında pişmiş bir içli köfte kızartması için öncelikle kızartma için mutlaka ay çiçek yahut zeytinyağı kullanılmalıdır. Derin bir tencereye köftelerin yarısına kadar batabileceği oranda yağ konulmalı, kızmaya başlayan yağa içli köfteler dikkatlice bırakıldıktan sonra her tarafı kızarana kadar ara ara çevrilmelidir. Kızaran içli köfteleri yağını süzdürerek aldıktan sonra 5-10 dakika kadar dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Buzluktan Çıkan İçli Köfte Hemen Mi, Çözdürüldükten Sonra Mı Kızartılır?
Buzluktan Çıkan İçli Köfte Hemen Mi, Çözdürüldükten Sonra Mı Kızartılır?
Dondurulmuş içli köftenin dağılmadan kızarması için iki yöntem vardır. Donmuş içli köfteler ya da hiç çözdürülmeden direk kızartılmalı yahut tamamen çözüldükten sonra kızartılmalıdır. En sağlıklı olan ise tamamen çözdürüldükten sonra kızartma yöntemidir.