Modoratör
Yeni Üye
IEnumerable vs IQueryable C# nedir?
IEnumerable tipi veriyi önce belleğe atıp ardından bellekteki bu veri üzerinden belirtilen koşulları çalıştırır ve veriye uygular. IQueryable tipinde ise belirtilen sorgular direk olarak server üzerinde çalıştırılır ve dönüş sağlar.
C# dili iterasyon ne demek?
Peki C#'ta İterasyon Ne İşe Yarıyor? Iterator dediğimiz yapılar, diziler yahut koleksiyonlar üzerinde yield anahtar sözcüğü aracılığıyla iterasyon yapmamızı sağlayan yani çözüme gidecek olan adımları oluşturmamızı sağlayan yapılardır. C#'ta iterator dendiğinde akla foreach döngüsü gelmektedir.
IList nedir?
IList bir interface dir. Interface'ler içinde veri saklamaz, ram de yer tutmaz. Sadece class'ın içinde ne olacağını tarif eder.
İterasyon ne demek yazılım?
İterasyon ne demek yazılım?
İterasyon, tekerrür, tekrarlama, yineleme ve mükerrer icrâ, ardışık işlem anlamlarına gelen iterasyon (iteration), programlamada bir dizi işlemin döngüler kullanarak yazılmasıdır.
C# Yield ne işe yarar?
C# Yield ne işe yarar?
yield return : Iterator'e çağrı yapan foreach döngüsüne bir eleman döndürülürken kullanılır. yield break: Mevcut iterator içerisindeki iterasyonun sona erdiği bilgisini iterator'ı çağıran foreach döngüsüne iletmekte kullanılır.
ICollection C# nedir?
ICollection ise bir interface yani arayüz. ICollection arayüzünden new anahtarı ile yeni instance oluşturamayız. Fakat c#'da şöyle bir durum var. Tüm koleksiyonlar ICollection interface'sini implement ederler yani ondan türerler.
İterasyon nasıl bulunur?
Doğrusal olmayan bir eşitliği, örneğin f(x) ve g(x) gibi iki fonksiyonun hangi konumda kesiştiğini bulmak için, tahmin ettiğiniz bir konumdan başlayarak f(x) = g(x) eşitliği sağlayan asıl konuma doğru adım adım ilerleyebilirsiniz. Bu adım adım ilerlemeye biz "iterasyon" diyoruz.
İterasyon sayısı ne demek?
Matematikte, fonksiyon yineleme işlemini ifade eder. Örneğin, bir fonksiyonu yineleyerek uygulama, bir tekrardaki çıkışı sonrakinin girişi olarak kullanma gibi. Normalde basit bir fonksiyonun iterasyonu (tekrarı), karmaşık davranışlar ve zor problemler üretebilir.
Yield return nedir C#?
Yield return nedir C#?
Yield keyword nedir?
Yield keyword nedir?
Eğer bir metot bloğu içerisinde,yield keyword'ünü kullanırsanız,compiler'a o bloğun bir iterator(enumerator) ifade ettiğini belirtmiş olursunuz. Hatırlarsanız "Nedir bu IEnumerable,IEnumerator?" yazımda "People" classına iterasyon yeteneği kazandırmak için gerekli olan enumerator'ı şöyle bir kodla oluşturmuştuk.
C# koleksiyon nedir?
Koleksiyonlar nesneleri gruplamaya yarayan sınıflardır. Yani bir koleksiyon nesnesi birden fazla nesneyi temsil eder. . Net Framework kütüphanesindeki koleksiyon sınıfları System.Collections isim alanındadır.
İterasyon yöntemi nedir?
İterasyon nedir nasıl yapılır?
İterasyon işlemi nedir?
İterasyon işlemi nedir?
Yield nasıl kullanılır?
Yield nasıl kullanılır?
Yield Kullanarak yield da ise şu şekilde çalışır; döngüye her girdiğinde yield return product satırında fonksiyonun çağrıldığı yere ilgili product item'ını döner yani return'ü gördü diye foreach den ve metoddan direkt çıkmaz ve listenin içindeki tüm elemanlar bitinceye kadar bu işlemi yapmaya devam eder.