Son Konular

İis Nasıl Kurulur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Guest
İis Nasıl Kurulur? İis nasıl kurulur? İis kurulumu için öncelikle resmi Microsoft web sitesini ziyaret edin. İis'in en son sürümünü indirin ve bilgisayarınıza kurun. Kurulum sihirbazını takip edin ve gerekli adımları tamamlayın. İis'i yapılandırmak için Yönetim Araçları'nı açın ve ayarlarınızı yapılandırın. İis'i kullanmaya başlamadan önce güvenlik duvarınızı yapılandırarak güvenlik önlemlerini almayı unutmayın. İis'in çalışıp çalışmadığını kontrol etmek için tarayıcınızda localhost adresini ziyaret edin. İis kurulumunuz tamamlandı ve artık web sitelerinizi barındırabilirsiniz.
İçindekiler

İis Nasıl Kurulur?

İIS (Internet Information Services), Microsoft tarafından geliştirilen ve Windows işletim sistemleri üzerinde web sunucusu olarak kullanılan bir yazılımdır. İIS, web sitelerinin yayınlanması, web uygulamalarının çalıştırılması ve veritabanı bağlantılarının yönetilmesi gibi işlevleri yerine getirir. İIS'in kurulumu oldukça basittir ve aşağıdaki adımları takip ederek kurabilirsiniz.

İIS Kurulumu İçin Gereksinimler Nelerdir?

İIS'i kurmadan önce aşağıdaki gereksinimleri karşıladığınızdan emin olmalısınız:
Windows İşletim Sistemi: İIS, Windows işletim sistemleri üzerinde çalışır. İşletim sisteminizin uyumlu bir sürümünü kullanmanız gerekmektedir.
Yönetici Yetkileri: İIS'i kurmak için yönetici yetkilerine sahip olmanız gerekmektedir.
İnternet Bağlantısı: İIS, web sunucusu olduğu için internet bağlantısına ihtiyaç duyar.

İIS Nasıl Kurulur?

İIS'i kurmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
Windows Özellikleri Ayarları: Başlat menüsünden "Denetim Masası"nı açın. "Programlar" veya "Programlar ve Özellikler" seçeneğini bulun ve tıklayın. "Windows Özellikleri Ekle veya Kaldır" seçeneğini bulun ve tıklayın. Açılan pencerede "Internet Information Services" seçeneğini bulun ve işaretleyin. "OK" veya "Tamam" düğmesine tıklayarak ayarları kaydedin.
Kurulum İşlemi: İnternet Information Services (IIS) Manager'ı açmak için Başlat menüsünden "Ara"ya gidin ve "IIS" yazarak arama yapın. İIS Manager'ı bulun ve açın. Sol tarafta "Sunucu Adı"nı bulun ve üzerine sağ tıklayarak "İnternet Information Services (IIS) Manager" seçeneğini seçin. Açılan pencerede "Eylemler" menüsünden "Web Platformu Yükleyicisi"ni seçin. Web Platformu Yükleyicisi'ni açın ve "Gezgin" sekmesine gidin. Sol tarafta "Sunucu Rollerini" bulun ve "Web Sunucusu (IIS)" seçeneğini işaretleyin. İstenilen diğer bileşenleri seçin ve "Yükle" düğmesine tıklayarak kurulumu başlatın.
Kurulum Tamamlandı: Kurulum tamamlandıktan sonra IIS Manager'ı tekrar açın. Sol tarafta "Sunucu Adı"nı bulun ve üzerine sağ tıklayarak "İnternet Information Services (IIS) Manager" seçeneğini seçin. Açılan pencerede "Eylemler" menüsünden "Yeniden Başlat" seçeneğini seçin. İIS başarıyla kurulmuş olacaktır.

İIS Kurulumu Sonrası Yapılması Gerekenler

İIS'i başarıyla kurduktan sonra aşağıdaki işlemleri gerçekleştirmeniz önerilir:
Web Sitesi Oluşturma: İIS Manager'ı açın. Sol tarafta "Sunucu Adı"nı bulun ve üzerine sağ tıklayarak "İnternet Information Services (IIS) Manager" seçeneğini seçin. Açılan pencerede "Eylemler" menüsünden "Web Sitesi Ekle" seçeneğini seçin. Web sitesinin adını ve diğer ayarları belirleyin ve "Tamam" düğmesine tıklayarak web sitesini oluşturun.
Web Uygulamaları Yükleme: İIS Manager'ı açın. Sol tarafta "Sunucu Adı"nı bulun ve üzerine sağ tıklayarak "İnternet Information Services (IIS) Manager" seçeneğini seçin. Açılan pencerede "Eylemler" menüsünden "Uygulama Ekle" seçeneğini seçin. Web uygulamasının adını, yolunu ve diğer ayarları belirleyin ve "Tamam" düğmesine tıklayarak web uygulamasını yükleyin.
Veritabanı Bağlantıları: İIS Manager'ı açın. Sol tarafta "Sunucu Adı"nı bulun ve üzerine sağ tıklayarak "İnternet Information Services (IIS) Manager" seçeneğini seçin. Açılan pencerede "Eylemler" menüsünden "Veritabanı Bağlantı Dizini" seçeneğini seçin. Veritabanı bağlantılarınızı yönetmek için gerekli ayarları yapın.
İIS'i kurmak ve yapılandırmak bu şekilde basit adımlarla gerçekleştirilebilir. İIS ile web siteleri ve web uygulamaları yayınlayabilir, veritabanı bağlantılarını yönetebilirsiniz. İIS'in sunduğu özellikler ve kullanım alanları oldukça geniştir ve Windows tabanlı web sunucusu ihtiyaçlarınızı karşılamak için ideal bir çözüm olabilir.

İis Nasıl Kurulur?

İş Nasıl Kurulur? işletme açma sürecini adım adım anlatır.
İş kurmak için şirket türünü belirlemek önemlidir.
İş planı işin başarısı için temel bir adımdır.
Finansal kaynaklar işin başlangıcında önemli bir rol oynar.
İş yeri seçimi, işin geleceği için kritik bir karardır.

İşinizi tanımlayın ve hedef kitlenizi belirleyin.
Pazar araştırması yaparak rekabeti ve fırsatları analiz edin.
İşletme ismi seçerken markalaşmayı göz önünde bulundurun.
Gerekli izinler ve lisansları almayı unutmayın.
Pazarlama stratejileri ile müşterilerinizi çekin ve sadık müşteriler kazanın.

T

Drone Kamera Ne Demek?

S

2 Psi Kaç Bar?

1. Konular

1. 1.280.744
  2. Mesajlar

1. 1.677.602
  3. Kullanıcılar

1. 31.697
  4. Son üye

1. Mht