Son Konular

Iki kere doktora yapilabilir mi?

Modoratör

Efsanevi Üye
Credits
0

Iki kere doktora yapılabilir mi?

20 nisan 2016 tarihinde yenilenerek resmî gazete'de yayımlanan lisansüstü eğitim ve öğretim yönetmeliği'nin 35. maddesinin altıncı fıkrasına göre -artık- yapılamaz.

Birden fazla doktora yapılabilir mi?

Birden fazla doktora yapılabilir mi?
Söz konusu yönetmeliğin 35 inci maddesinin 6 ncı fıkrasında; "Tezsiz yüksek lisans programları hariç, aynı anda birden fazla lisansüstü programa kayıt yaptırılamaz ve devam edilemez." hükmü yer almıştır.

Lisans yüksek lisans doktora Master nedir?

Lisans yüksek lisans doktora Master nedir?
Yüksek lisans, İngilizcede "master" olarak bilinen eğitim seviyesinin Türkçe adıdır; bu nedenle Türkçede de "master" olarak bilinir. Eğer istenirse, yüksek lisans üzerine (ve hatta yüksek lisansı hiç yapmadan da) doktora yapılabilir. Master ve doktoraya bir bütün olarak lisansüstü eğitim (İng: "graduate school") denir.

Ikinci tez danışmanı nedir?

İkinci tez danışmanı Üniversite dışındaki bir kurumda görev yapan en az doktora/sanatta yeterlik derecesine sahip kişilerden olabilir. (2) Yüksek lisans tezinin savunmasından önce ve düzeltme verilen tezlerde ise düzeltme ile birlikte öğrenci, tezini tamamlayarak danışmanına sunar.

Mezun olmadan yüksek lisans başvurusu yapılır mı?

Mezun olmadan yüksek lisans başvurusu yapılır mı?
Başvuru yaptığınız an itibariyle mezun değilseniz fakat başvuru yaptığınız programın ilk eğitim döneminden önce mezun olabilecek durumdaysanız mezun olabileceğinize dair belgeyle de başvurabilirsiniz. Ancak mezuniyet belgesini sunmadığınız sürece kesin kayıt yaptıramazsınız.

Aynı anda iki yüksek lisans yapılabilir mi?

Aynı anda iki yüksek lisans yapılabilir mi?
Biri tezli biri tezsiz olmak şartıyla aynı anda iki yüksek lisans yapabiliyorsunuz.

Tezsiz yüksek lisans yaptıktan sonra tezli yüksek lisans yapılabilir mi?

Tezli yüksek lisans programından tezsiz yüksek lisans programına geçiş yapan öğrenci tekrar tezli yüksek lisans programına geçiş yapamaz. 8. Tezsiz yüksek lisans programından tezli yüksek lisans programına geçiş yapan öğrencinin mezun olması için yayın şartını yerine getirmesi gerekir.

Yüksek lisansa yılda kaç kez başvurulabilir?

Yüksek lisansa yılda kaç kez başvurulabilir?
Başvurular sene içerisinde güz dönemi ve bahar dönemi olarak iki defa yapılır.

**İki kere doktora yapılabilir mi?**

20 Nisan 2016 tarihinde yenilenerek resmî gazete'de yayımlanan lisansüstü eğitim ve öğretim yönetmeliği'nin 35. maddesinin altıncı fıkrasına göre, artık aynı anda ikinci bir doktora yapmak mümkün değildir.

**Birden fazla doktora yapılabilir mi?**

Söz konusu yönetmeliğin 35. maddesinin 6. fıkrasında belirtildiği gibi, tezsiz yüksek lisans programları hariç olmak üzere aynı anda birden fazla lisansüstü programa kayıt yaptırılamaz ve devam edilemez.

**Lisans, yüksek lisans, doktora ve Master nedir?**

Yüksek lisans, İngilizcede "master" olarak bilinen eğitim seviyesinin Türkçe adıdır; bu nedenle Türkçede de "master" olarak bilinir. Eğer istenirse, yüksek lisans üzerine (ve hatta yüksek lisansı hiç yapmadan da) doktora yapılabilir. Master ve doktora bir bütün olarak lisansüstü eğitim (İng: "graduate school") denir.

**İkinci tez danışmanı nedir?**

İkinci tez danışmanı, üniversite dışındaki bir kurumda görev yapan en az doktora/sanatta yeterlik derecesine sahip kişilerden olabilir. Yüksek lisans tezinin savunmasından önce veya düzeltme verilen tezlerde ise öğrenci, tezini tamamlayarak danışmanlarına sunar.

**Mezun olmadan yüksek lisans başvurusu yapılır mı?**

Başvuru yaptığınız an itibariyle mezun değilseniz fakat başvurduğunuz programın ilk eğitim döneminden önce mezun olabilecek durumdaysanız, mezun olabileceğinize dair belgeyle başvurabilirsiniz. Ancak mezuniyet belgesini sunmadığınız sürece kesin kayıt yaptıramazsınız.

**Aynı anda iki yüksek lisans yapılabilir mi?**

Bir tezli bir tezsiz yüksek lisans programı olmak şartıyla, aynı anda iki yüksek lisans yapılabilir.

**Tezsiz yüksek lisans yaptıktan sonra tezli yüksek lisans yapılabilir mi?**

Tezli yüksek lisans programından tezsiz yüksek lisans programına geçiş yapan öğrenci, tekrar tezli yüksek lisans programına geçiş yapamaz. 8. Tezsiz yüksek lisans programından tezli yüksek lisans programına geçiş yapan öğrencinin mezun olması için yayın şartını yerine getirmesi gerekmektedir.

**Yüksek lisansa yılda kaç kez başvurulabilir?**

Yüksek lisansa başvurular sene içerisinde güz dönemi ve bahar dönemi olarak iki defa yapılabilir.

Yesil kahve cekirdegi nasil tuketilmeli?

What is Tussionex used to treat?

1. Konular

1. 1.281.334
  2. Mesajlar

1. 1.679.092
  3. Kullanıcılar

1. 31.797
  4. Son üye

Geri
Üst Alt