Modoratör
Yeni Üye
Iki kılıç ne anlama geliyor?
Zülfikar, iki parçalı, iki uçlu kılıç manasına gelir. Zülfikar Neyi Temsil Eder? Hz. Muhammed'in hediyesi olan zülfikar, hakkaniyetli olmayı ve doğru yolda olmayı temsil eder.
Kilise devlet kuramı nedir?
Ünlü bir düşünür olan Salisbury'li John (1120-1180), 1. Gelasius'tan da ileri gitmiş; bütün dünyevi iktidarın kaynağının gerçekte Kilise olduğunu belirtmiştir. Bu teoriyi benimseyenler, Kilise'nin devletten üstün oluşunu sorgulamayacaktır.
Plenitudo Potestatis savı nedir?
Plenitudo Potestatis savı nedir?
iki kılıç kuramı ile birlikte düşünüldüğünde kilisenin tüm iktidarlara tanrısal biçimde sahip olduğu temeliyle dünyevi iktidar karşısındaki her türlü üstünlüğünü anlatmak için kullanılan terim. ruhani kılıcın dünyevi kılıç üzerindeki hakimiyetini vurgulayan latince sözdür.
Gelasius kimdir?
Gelasius kimdir?
5.-10. yüzyıllar arasında kilisenin savunuculugunu yapmıs filozof.aynı zaman da rahiptir kendisi ve 492-496 yılları arasında papalık yapmıstır.batı roma imparatorlugunun yıkıldıgı ve henüz kutsal roma imparatorlugunun kurulmadıgı yıllarda papalar bizans imparatorlarıyla görev ve yetki alanı tartısmasına girmislerdir.
Hz Alinin kılıcı üstünde ne yazıyor?
Lâ feta illâ Ali. Lâ seyfe illâ Zülfikar..
Hem dinsel erki temsil eden kılıcı hem de laik erki temsil eden kılıcı hükümdara veren düşünür kimdir?
Gelasius"Un Kılıçları-Önder Güngör 5. yüzyılda Papa Gelasius, Tanrı"nın Hz. İsa"ya iki kılıç verdiğini söyledi. Bunlardan biri laik, diğeri dinsel erki temsil ediyordu.
Decretum kimin?
Decretum kimin?
Gelasius Kararnamesi Latince uzun haliyle Decretum Gelasianum de libris recipiendis et non recipiendis ya da kısaca Decretum Gelasianum, Papa I. Gelasius'a (492–496) atfedilen bir kararnamedir.
Hz Alinin kılıcı üzerinde ne yazıyor Arapça?
Hz Alinin kılıcı üzerinde ne yazıyor Arapça?
Muhammed'i savunduğu, bu sebeple de Cebrail'in, "Zülfikar'dan keskin kılıç, Hz. Ali'den büyük yiğit yoktur." ("Lâ fetâ illâ Alî, lâ seyfe illâ zülfikār", Arapça لا فتى الا على لا سيف الا ذوالفقار ) dediği rivayet edilir.
Iki kılıç teorisi kimin?
Orta Çağ boyunca yürürlükte kalacak olan çifte kılıç teorisini ilk ortaya atan kişi 492'den 496'ya kadar papa olan I. Gelasius'tur. Bu görüşe göre, hem tinsel hem de seküler iktidar, insan hayatı için özsel niteliğe sahiptir; fakat bu ikisi tek bir kişide birleştirilebilir değildi.