T
theking
Guest
İki Yufkayla Patetesli Börek Tanımı İçin Materyaller
2 tane yufka
İçi için;
5 -6 adet haşlanmış patates
1 tutam maydanoz
1 tatlı kaşığı kadar tuz
Sosu için;
3 yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
İki Yufkayla Patetesli Börek Tanımı Yapılışı
İç gereçler bir kapta karıştırılır.
Sos için verilen gereçler bir kapta karıştırılır.
Yufkalar yarım ay biçiminde kesilerek hazırlanan sos yufkaya sürülür.
Geniş kısmına iç harç koyularak sarılır.
Başka yufkalara da birebir süreç uygulanır.
Yağlanmış fırın tepsisine döşenir.
Artan sos böreğin üstüne sürülür.
175 derece evvelce ısıtılmış fırında yarım saat denetimli olarak pişirilir.
Sıcak olarak servis edilir.
2 tane yufka
İçi için;
5 -6 adet haşlanmış patates
1 tutam maydanoz
1 tatlı kaşığı kadar tuz
Sosu için;
3 yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
İki Yufkayla Patetesli Börek Tanımı Yapılışı
İç gereçler bir kapta karıştırılır.
Sos için verilen gereçler bir kapta karıştırılır.
Yufkalar yarım ay biçiminde kesilerek hazırlanan sos yufkaya sürülür.
Geniş kısmına iç harç koyularak sarılır.
Başka yufkalara da birebir süreç uygulanır.
Yağlanmış fırın tepsisine döşenir.
Artan sos böreğin üstüne sürülür.
175 derece evvelce ısıtılmış fırında yarım saat denetimli olarak pişirilir.
Sıcak olarak servis edilir.