Modoratör
New member
Ikindi vaktinde oruç açılır mı?
Ezan okunmaya başlandığı anda dua edilir ve oruç açılabilir.Ilk gün oruç tutup sonra tutmamak günah mı?
Zira Resûlullah (s.a.s.) şöyle buyurmuştur: "Bir kimse, Allah'ın tanıdığı bir ruhsat olmadan, Ramazan'da bir gün orucunu tutmazsa, bütün yılın orucu bile o günün yerini tutmaz."Imsaktan sonra gusül alıp oruç tutulur mu?
Imsaktan sonra gusül alıp oruç tutulur mu?O vakit sabah ezanından sonra gusül alındığı zaman oruç olur mu? sorusuna: Guslün oruçla hiçbir ilgisi yoktur, oruca zararı da yoktur. Ancak guslü gerektirecek işi oruçlu iken yapmak orucu bozar.
Oruçluyken vakit geçirmek için ne yapmalı?
zamanı kaliteli ve ramazanın ruhuna uygun olarak geçirmek için, hatim indirmek veya hatim indirme programlarına katılmak. mümkün mertebe uyumak, sözlükte saçma sapan anketlerle de olsa vakit geçirmek, film izlemek, kafanız alıyorsa kitap okumak.Akşam ezan bitmeden oruç açılır mı?
Akşam ezanı okunur okunmaz oruç açılmalıdır. Akşam namazının ise oruç açıldıktan hemen sonra kılınması ve ardından yemeğe geçilmesi tavsiye edilen bir uygulamadır.Bir gün oruç tutup birgün tutmayan ne orucu nedir?
Bir gün oruç tutup birgün tutmayan ne orucu nedir?Bir gün oruç tutup, bir gün tutmamaya "Dâvûd orucu" denir. Bu ismin veriliş nedeni Hz. Dâvûd'un bu şekilde oruç tutmuş olmasıdır. Bu oruca söz konusu ismi bizzat Hz.
İmsak vaktinden sonra âdet hali sona eren bir kadın, o gün hiçbir şey yiyip içmemiş olsa bile, oruç tutmuş sayılmaz.
Cünüplük oruç tutmaya engel değildir. İster sahurdan önce guslü gerektiren hale dair abdest sahurdan sonra alınır. Oruçlu iken ihtilam olma durumlarında da üzerinden bir namaz vakti geçmeden gusül alınarak oruca devam edilir. Su ile gusül alma imkânı olmayan durumlarda teyemmümle gusül alınır ve oruca devam edilir.
1 gün oruç tutmadım ne yapmalıyım?
1 gün oruç tutmadım ne yapmalıyım?Resûlullah (s.a.s.) şöyle buyurmuştur: "Bir kimse, Allah'ın tanıdığı bir ruhsat olmadan, Ramazan'da bir gün orucunu tutmazsa, bütün yılın orucu bile o günün yerini tutmaz." Eğer mazeret var ise, o orucun kefareti tutulur. Kefaret, oruç tutmamanın değil, orucu kasten bozmanın cezasıdır.