Son Konular

Il disina basvuran es durumuna basvurabilir mi?

ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Web sitesi
forumsitesi.com.tr
Credits
2.607
Meslek
Webmaster

Il dışına başvuran eş durumuna başvurabilir mi?

Cevap : İllerarası yer değiştirme başvurusu ile farklı illere atanan öğretmen eşlerden biri görev yerinden ayrılmadan atamasını iptal ettirip yaz dönemi eş mazeret durumuna bağlı yer değiştirme döneminde eşinin bulunduğu il'e eş özründen tayin isteyebilir.

Eş durumu tayinlerinde il emri olacak mı?

eşinin yanına gitmek isteyen öğretmen istediği tercihler gelmezse boş kalan veya uygun olan okullara atanır. bu durumda eş durumundan tayin isteyen bir öğretmen il emri uygulaması sayesinde ailesine çok büyük ihtimalle kavuşur.
İl içi tayine kimler başvurabilir?
Doğrudan Bakanlık merkez teşkilâtına bağlı eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenler, istemeleri halinde zorunlu çalışma yükümlülük durumları da dikkate alınmak suretiyle, üç yıllık çalışma süresi şartı aranmadan yer değiştirme isteğinde bulunabileceklerdir.
İl dışı tayin kaç tercih hakkı var?
– İller arası yer değiştirme başvurusunda bulunan öğretmenler, aynı ya da farklı illerden en çok 40 eğitim kurumunu tercih edebilecektir. Bu kapsamda başvuracak öğretmenlere, tercihleri dışında 41'inci seçenek olarak bir ili daha tercih etme hakkı verilecektir.

İl emrine atanan öğretmenlerin durumu ne olacak?

İl emrine atanan öğretmenler, ataması gerçekleştirilen İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görev almaya başlar.

İl emri kaldırıldı mı?

Milli Eğitimin ekonomist Bakanı Ömer Dinçer, eş durumundan gerçekleşen tayinlerdeki il ve ilçe emrine atanmayı kaldırdı. Artık özür durumuna bağlı yer değiştirmeler norm kadro açığı bulunan eğitim kurumlarına doğrudan yapılacak.
İl emri ne zaman olur?
MEB'e bağlı kadrolu öğretmenlerin il içi ve iller arasında aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretleri veya engellilik durumu ile diğer nedenlere bağlı yer değişikliği başvuruları 27 Aralık 2021 – 3 Ocak 2022 tarihlerinde alınmış, 7-12 Ocak'ta tercihler gerçekleştirilmişti. Atama sonuçları ise 14 Ocak'ta açıklandı.
İlçe emri olur mu?
MEB duyuruda ataması yapılmayan öğretmenlere il/ilçe emri uygulaması yapılıp yapılmayacağına yer vermemekte fakat her yıl atamalardan sonra il/ilçe emri uygulaması yapmaktadır. Bir ara okul emrine de atama yapan MEB, son yıllarda yarıyıl özür grubu atamalarında ise il/ilçe emri uygulamamaktadır.
Eşin kamu personeli olmadığı ve bulunduğu yerde 360 gün SGK primi ödemiş olarak çalışıyor durumda olması hâlinde, eşin çalıştığı yere atama yapılır. Vali, belediye başkanı, milletvekili, noter veya muhtar gibi görevlerde bulunan eşlerin çalıştığı yere atama yapılır.

Papara para cekme ne kadar surer?

Cenin hangi haklara sahiptir?

1. Konular

1. 1.281.789
  2. Mesajlar

1. 1.680.131
  3. Kullanıcılar

1. 31.881
  4. Son üye

Geri
Üst Alt