- Katılım
- 27 Aralık 2022
- Mesajlar
- 342.209
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 508
- Puan
- 113
- Yaş
- 36
- Konum
- Adana
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- -34
- Meslek
- Webmaster
Ilaca duyarlı ne demek?
Bakteriler, çevrelerinde meydana gelen değişikliklere hızlı uyum sağlayabilen canlılardır. Antibiyotik direnci de bunun bir örneğidir. Belirli bir antibiyotiğe karşı direnç, söz konusu antibiyotiğin tedavi dozunda dirençli bakterileri öldüremediğini veya çoğalmalarına engel olamadığını ifade etmektedir.
Sütte bulunan antimikrobiyal bileşikler nelerdir?
Sütte en çok bulunan doğal antimikrobiyaller laktoferrin, laktoperoksidaz ve lizozimdir.
Antibiyotik duyarlılık testi ne demek?
Antibiyotik duyarlılık testi ne demek?
Kültür antibiyogram testi, antibiyotik duyarlılık testi olarak da adlandırılan ve enfeksiyon kapmış olan bir hastanın vücudunda bulunan bakterilerin hangi antibiyotiklere karşı duyarlı olduğunu belirlemek için yapılan bir testtir. Testin yapılması için virüslerin ve bakterilerin laboratuarda üretilmesi şarttır.
Antibakteriyel Etki mekanizmaları nelerdir?
Antibakteriyel Etki mekanizmaları nelerdir?
❖ Antibakteriyel ilaçlar, bakterileri başlıca beş mekanizma ile etkilerler : 1. Bakteri hücre duvarınnı sentezini inhibe etmek ve litik(yıkıcı) enzimleri aktive etmek suretiyle etki: ➢ Söz konusu mekanizma ile etki yapan ilaçlar esas olarak gelişmekte (bölünmekte) ve üremekte olan bakterileri öldürürler.
Antimikrobiyal spektrum ne demek?
Bir antimikrobiyal ajana duyarlı olan mikroorganizma çeşitliliğine "antimikrobiyal spektrum" denir. Bir ya da birkaç m.o türüne etkili olan antimikrobiyal ajanlara "dar spektrumlu", çok sayıda m.o türüne karşı etkili olan antimikrobiyal ajanlara "geniş spektrumlu" denir.
Süt ve süt ürünleri nelerdir?
Süt ürünleri nelerdir?
- Süt.
- Krema.
- Peynir.
- Yoğurt.
- Kefir.
- Tereyağı
- Ayran.
- Labne.
Sütün bileşimi nedir?
Sütün bileşimi nedir?
Süt beslenme uzmanları tarafından temel gıda maddesi olarak kabul edilir. Kalsiyum, fosfor ve riboflavin (vit B2) açısından önemlidir. Yaşamsal önemi olan amino asitleri ve yağ asitlerini bünyesinde bulundurur. Sadece sütte bulunan bileşenler; laktoz, süt yağı, kazein, laktoalbümin ve laktoglobülindir.