- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 2.249
- Meslek
- Webmaster
Ilk filozoflar kimlerdir?
Sokrates – öncesi çağın ye felsefe tarihinin ilk filozofları, Thales, Anaksimandros ve Anaksimenes'tir. Bu filozofların üçü de, İzmir'in güneyinde bulunan Miletos'ta yetişmişlerdir.
Hintliler için inek neden kutsal?
Çünkü inek, Hindistan'da en vefalı dosttur. O, bereket kaynağıdır; sadece süt vermez, aynı zamanda tarımı mümkün kılar. O milyonlarca Hintlinin sütanasıdır. İneği koruma Hinduizm'in dünyaya bir hediyesidir.
Ineklerin karnında delik açıp bakın ne yapıyorlar?
Veterinerler, sağlıklı bir ineğin karnına açtıkları kanülden rumen sıvısı alarak, hasta ineklere verirler. Bu sayede yavaş yavaş hasta ineğin rumen sıvısı normale döndürülür. Bu işlem bir miktar kan transferine benzetilebilir.
Ilk filozof kim kabul edilir?
Miletli Thales (Grekçe: Θαλῆς), Thalēs; y. MÖ 624/623 – MÖ 548/545), Milet, İyonya'dan bir Antik Yunan matematikçi, astronom, ve Sokratik öncesi filozofuydu. İlk filozoflardan olduğu için felsefenin ve bilimin öncüsü olarak adlandırılır.
Türk filozoflar kimlerdir?
Modern Türkiye felsefe tarihinin önemli düşünürleri
İnek neden geviş getirmez?
Bir ineğin ne kadar süre geviş getireceği rasyona bağlıdır. Günlük kabayem-NDF tüketim miktarı geviş süresini olumlu etkilerken, günlük nişasta ve şeker tüketim miktarı ruminasyon süresini olumsuz etkileyebilir. Yüksek miktarda konsantre yem tüketimi ruminasyon süresini azaltır.
Hayvan naylon yerse ne olur?
İnekler naylon poşet, çuval, hortum, ip, urgan vb. maddeleri de yutarlar. Bunlar batmaz, metal dedektörü ile keşfedilemez, ama bir gün önemli bir pasajı, özellikle de kırkbayırı tıkayabilirler. Teşhisi de zordur. Tedavisi de çoğunlukla mümkün olmaz.
Thales hangi soruyu sorarak felsefeyi başlatmıştır?
Antikçağ Yunan felsefesinin sorduğu ilk soru "evrenin ana maddesi nedir?" sorusu ya da daha bilinir biçimiyle arkhe problemidir.
Felsefenin kurucusu Kim olarak kabul edilir?
Felsefenin Kurucusu Olan Filozof: Thales kabul edilir. Gerçek Anlamda Felsefenin Kurucusu: Eflatun (Platon) kabul edilir. Modern anlamda felsefenin kurucusu: Descartes kabul edilir. İslam felsefesinin kurucusu: Farabi kabul edilir.