Modoratör
New member
Ilk yardım eğitmeni kimler olabilir?
Optisyen, Psikolog, Pedolog, Radyoterapi Teknikeri, Sağlık Memuru, Tıbbi Görüntüleme Teknikeri, Tıbbi Laboratuvar Teknisyeni, Veteriner Hekim, Yaşlı Bakım Teknikeri, Sağlık Eğitimcisi, Sağlık Fizikçisi vb. unvanlara sahip kişiler "ilk yardım eğitmeni" olmak için bu eğitime katılabilirler.Ilk yardım belgesi kaç kişi olmalı?
Ilk yardım belgesi kaç kişi olmalı?(1) İş sağlığı ve güvenliği kapsamında; a) Az tehlikeli işyerlerinde, her 20 çalışan için 1 ilkyardımcı, b) Tehlikeli işyerlerinde, her 15 çalışana kadar 1 ilkyardımcı, c) Çok tehlikeli işyerlerinde, her 10 çalışana kadar 1 ilkyardımcı, bulundurması zorunludur.
İlkyardım yönetmeliğinde ne değişti?
İlkyardım yönetmeliğinde ne değişti?İlkyardım Yönetmeliği'nde OED Eğitimi Değişikliği Daha önce ilkyardım eğitimi almış olan kişilerde 27 Ağustos 2021 tarihine kadar OED eğitimi almazlarsa ilkyardımcı sertifikalarının geçerliliği olmayacaktır. Sertifikanın geçerliliğini sürdürmek için OED eğitimi kaydınızı yaptırınız.
Ilk yardım sınavını kim yapıyor?
İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen sınav sistemi 2 aşamalı olarak yapılmaktadır. 1. aşamada toplam 1 saat süren (60 dakika) süren ve 40 sorudan oluşan yazılı sınav yapılmaktadır.Ilkyardım eğitimcisi nasıl olunur?
Ilkyardım eğitimcisi nasıl olunur?Nasıl İlk Yardım Eğitmeni Olunur?
- Lise veya üniversitelerin, Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenmiş, hemşire, sağlık memuru, tıbbi laboratuvar teknikeri, diyetisyen, ebe, eczacı gibi çeşitli sağlık branşlarından mezun olmak,
- Çeşitli akademi veya eğitim merkezlerinde İlk Yardım Eğitici Eğitimi programını tamamlamak,
400 çalışanı olan çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerinde kaç ilkyardımcı bulunmalıdır A 20 B 27 C 30 D 37 E 40?
400 çalışanı olan çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerinde kaç ilkyardımcı bulunmalıdır A 20 B 27 C 30 D 37 E 40?İlk yardımcı sayısı iş yerlerinin tehlike seviyesine göre "az tehlikeli" iş yerlerinde 20, "tehlikeli"lerde 15, "çok tehlikeli"lerde ise her 10 çalışan için bir ilk yardımcı olarak belirlendi.
b) İlkyardım eğitmeni yetki belgelerinin geçerlilik süresi beş yıldır. Geçerlilik süresi biten yetki belgesi sahiplerinin, belge geçerlilik süresi içinde en az 15 eğitim (belgeli/yetki belgeli) verdiklerini belgelemeleri durumunda, güncelleme veya eğitim tekrarına gerek kalmadan belgeleri yenilenir.
Ilkyardım OED eğitimi zorunlu mu?
Ilkyardım OED eğitimi zorunlu mu?Bir defibrilatör türü olan OED kalbe şok yapmaya yarayan bir cihazdır. Aldığı ilk yardım eğitimi sonunda ilk yardım sertifikası sahibi olmuş kişilerin OED Eğitimi alması kanunen zorunlu kılınmıştır. İlk Yardım Eğitimi almış kişiler tarafından acil müdahale gerektiğinde yapılan doğru müdahaleler hayat kurtarmaktadır.
İlk yardım sınavından kaç puan almak gerekir?
İlk yardım sınavından kaç puan almak gerekir?İl Sağlık Müdürlüğü kontrolünde yapılan sınavlarda sınav geçme notu 85 puandır. Başarılı olabilmeniz için her bir sınavda yer alan 20 soru içerisinden en az 17 soruyu doğru yanıtlamanız gerekmektedir. 4 veya daha fazla soruya yanlış yanıt vermeniz durumunda maalesef ilk yardım sınavında başarılı olamamaktasınız.