Son Konular

ilk yardımda kalp masajı nasıl yapılır

Credits
1.237.461
ilk yardımda yürek masajı nasıl yapılır
Dolaşımın Etkinliği Nasıl Sağlanır? (CPR Yürek Akciğer Masajı)
Yürek durmuşsa hemencecik kalp masajına başlanır
Hasta sert bir zemine yatırılır ve bir yanında diz çökülür
Göğüs kemiğinin(iman tahtası) üçte bir alt ucuna bir elin avuç içi sıkıca yerleştirilir, diğer elin aya bunun üstüne konur Parmaklar hastaya dokunmamalıdır
Kollar düşey tutularak (Bilek ve dirsekler bükülmeden) değişmez ve ritmik bir şekilde göğüse 45 cm bastırılır
Arada nabız denetim edilerek dakikada 60 kere almak üzere dolaşım başlayıncaya dek devam edilir *

Kalp masajı, acil durumlarda hayati öneme sahip bir ilk yardım tekniğidir. Yapılması gereken adımları doğru bir şekilde uygulamak çok önemlidir. İşte CPR yani kalp masajı nasıl yapılır detaylı adımlarıyla:

1. İlk olarak, acil durumda bulunan kişiyi sert bir zemine (yere) yatırın ve yanına diz çökün.
2. Kişinin göğüs kafesinin üçte bir alt ucuna avuç içiyle sıkıca yerleşin. Diğer elinizi bu elinizin üstüne koyun.
3. Parmaklarınızı kullanmayın, ellerinizi düz tutun ve kollarınızı dirseklerinizi bükmeden düz bir şekilde tutun.
4. Göğse doğru vücut ağırlığınızı kullanarak 45 cm kadar derinlikte bastırma hareketi uygulayın.
5. Ritmik bir şekilde, 100-120 kez dakikada bastırma hareketi yapın. Her bastırma hareketinden sonra göğsü tamamen bırakın.
6. Bastırma sırasında göğüs kemiğini kırabileceğinizi unutmayın, ancak kişinin hayatta kalması için kalp masajını doğru uygulamak çok önemlidir.
7. Eğer başka bir yardımcınız varsa, sık sık rotasyon yaparak yorulmadan devam edebilirsiniz.
8. Kalp masajı sırasında kişinin nabzını kontrol ederek, dolaşımın başlayıp başlamadığını takip etmeyi unutmayın.

Unutmayın, kalp masajı ciddi bir durumda hayat kurtarıcıdır ancak doğru şekilde yapılması çok önemlidir. Eğitim alarak bu konuda daha fazla bilgi edinebilirsiniz. حذارٌ مما يَتبعُ مِمَّنْ لا يعطيك زيادَةً ولا كفًّاِ.

YGS Görevlendirme Başvuruları

Türkiye'nin İlk Gazetesi

1. Konular

1. 1.281.558
  2. Mesajlar

1. 1.679.583
  3. Kullanıcılar

1. 31.829
  4. Son üye

Geri
Üst Alt