Modoratör
Yeni Üye
Ilköğretim müdürü ne kadar maaş alır?
Okul müdürü maaşları, 9.000 TL ile 11.000 TL arasında değişiyor. Devlet okullarında görev yapan okul müdürleri ek ders hariç, ortalama 8.000 TL maaş alıyor. Özel okullarda görev yapan okul müdürleri ise 4.000 TL ile 7.000 TL arasında maaş alıyor. Okul Müdürü maaşı ortalama aylık 9939 _TL'dir.
Ilkokul müdürü nasıl olunur?
Ilkokul müdürü nasıl olunur?
Devlet okulunda müdür olmak için üniversitelerin eğitim fakültelerinden 4 yıllık lisans derecesi ile mezun olmak gerekir. Ayrıca okul müdürü olmak için başvuru sırasında kadrolu öğretmen olmak gerekir. Özel okulda müdür olmak için de resmi ve ya özel kurumlarda en az iki yıl öğretmenlik yapmış olmak lazım.
Okul yöneticisi ne demek?
Okul yöneticisi ne demek?
Çünkü bir okulda amaçların gerçekleştirebilmesi için eğitim ve diğer personeli örgütleyen, etkileyen, yönlendiren, koordine eden ve denetleyen okul yöneticisidir (Gürsel, 2003). Okul yöneticisi okulu, amaçlarını gerçekleştirecek nitelikte yöneten kişidir.
Ilkokul müdürü kaç saat ek ders alır 2021?
– Yöneticilere ödenmekte olan ek ders ücreti haftada 4 saat artırımlı uygulanacak. Buna göre, yüz yüze eğitim yapılmayan eğitim kurumlarının yöneticilerine haftada 20 saat olarak ödenmekte olan ek ders ücretleri, haftada 24 saat olarak ödenecek.
Kimler ilkokul müdürü olabilir?
Kimler ilkokul müdürü olabilir?
Okul Müdürü Olma Genel Şartları 2021 a) Yükseköğretim mezunu olmak. b) Bakanlık kadrolarında öğretmen olarak görev yapıyor olmak. c) Eğitim Yönetimi Sertifikasına sahip olmak. ç) Yöneticiliğe ilk defa görevlendirilecekler bakımından bu Yönetmelikte belirtilen sınavlarda başarılı olmak.
Okul müdürlerinin görev süresi kaç yıl?
Okul müdürlerinin görev süresi kaç yıl?
Müdürlerin asaleten 5 yıl, müdür yardımcılarının ise asaleten 8 yıl görev yaptıktan sonra görev yerleri değişecek. Atama başvurularında sicil notunun olumlu olma şartı aranmayacak.
Neden okul yöneticiliği?
Okul yöneticisinin görevi okuldaki madde ve insan kaynaklarını en verimli biçimde kullanarak, okulu amaçlarına uygun olarak yaşatmak olmalıdır (Taymaz, 1986:123). Yönetici sadece konulmuş değerleri izleyen değil, yenilerini de yaratan ve bu yolla toplumu ayakta tutan örgütlerin canlı kalmasını sağlayan bir bulucudur.
Ilkokul müdürü kaç saat ek ders alır?
Ilkokul müdürü kaç saat ek ders alır?
Okul müdürü kaç saat ek ders alır 2021?
Okul müdürü kaç saat ek ders alır 2021?
Buna göre, ilgi (a) Kararın 14'üncü maddesinde münhasıran sayılan yüz yüze eğitim yapılmayan eğitim kurumlarının yöneticilerine haftada 20 saat olarak ödenmekte olan ek ders ücretleri, haftada 24 saat olarak ödenecektir.
Müdür yardımcısı kaç saat ek ders alır?
Müdür ve müdür başyardımcılarına ilave ek ders ücreti artışı sağladık Yönetim görevi karşılığında haftalık 20 saat ek ders ücreti alan müdür ve müdür başyardımcılarının ilave ek ders ücretini 4 saatten 5 saate çıkarttık.