- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- -4
- Meslek
- Webmaster
İlköğretim zorunlu hale ne zaman geldi?
27 Mayıs 1960 askeri müdahalesinden sonra 1961 tarihinde 222 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu kabul edilerek, ilköğretim ile ilgili mevzuat bir araya toplanmıştır. Kanun ile ilköğretim 6-14 yaş grubu için zorunlu olmuş, ancak geçici üçüncü madde ile bu zorunluluk yalnız ilkokul kısmı için uygulanmıştır.
Proje okullarında İngilizce kaç saat?
2. Haftada kaç saat İngilizce dersi görecekler? Haftada 13 saat İngilizce dersi görecekler.
Devlet okullarında İngilizce kaçıncı sınıfta başlıyor?
İlkokullarda yabancı dil eğitimi olarak İngilizce, ikinci sınıfta başlamaktadır. Dersler İngilizce öğretmenleri tarafından verilmektedir. Dördüncü ve beşinci sınıflarda da haftalık ders saati üçtür.
Ilköğretimin mecburi hale getirilmesi hangi padişah döneminde?
Osmanlı klasik devlet sisteminde çözülmenin önüne geçilemez hale geldiği yıllarda, II.Mahmut'un İlköğretimin zorunlu olmasını sağlama amacıyla 1824 yılında yayınladığı ferman; sübyan mekteplerinden, sistemdeki çözülmeyi önleme amacıyla nasıl yararlanılmak istendiğini açıkça ortaya koymaktadır.
Ilköğretimin zorunlu ve parasız olması ilk defa hangi gelişmeyle başladı?
1913 yılında yürürlüğe giren Tedrisat-ı İptidaiye Kanun-u Muvakkat (Geçici İlköğretim Yasası) ilköğretimin zorunlu ve parasız olmasını öngörmüş, ilkokul ve ortaokullar birleştirilerek öğrenim süresi 2+2+2 şeklinde üç devreye ayrılarak 6 yıl olarak belirlemiştir (Akyüz, 2006).
5 sınıf İngilizce dersi kaç saat?
Beşinci sınıfta Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri (20 ders saati) ile en az dört (4) ders saatlik seçmeli dersi tamamlamak kaydıyla, imkân ve şartları uygun olan okullarda isteğe bağlı olarak onsekiz (18) ders saatine kadar yabancı dil dersi öğretimi yapılabilir.
Proje okulunda bir öğretmen kaç yıl kalabilir?
Proje okuluna atanan öğretmenlerin görev süresi ne kadar? Proje okullarına atanan öğretmenler dört yıllığına atanırlar. Aynı unvanla aynı eğitim kurumunda sekiz yıldan fazla süreyle yönetici veya öğretmen olarak görev yapılamaz.
Ingilizce zorunlu ders mi?
Öğrenciler ortak derslerin yanı sıra 10, 11 ve 12'nci sınıflarda yabancı dil, matematik, fen bilimleri, sosyal ve beşerî bilimler gruplarından da en az bir ders seçmek mecburiyetinde olacak.