<
Modoratör
Yeni Üye
İmalat ürünleri ne demek?
İmalat (İngilizce: manufacturing), bir hammaddeyi veya yarı mamülü işleyerek bir sanayi ürünü, bir mal üretme işlemlerinin bütününe denir.
İmalat anlamı nedir kısaca?
İmalat anlamı nedir kısaca?
İmalat, bulundukları şekliyle toplumun pek işine yaramayan ham maddelerin ve yarı mamullerin makine ve iş gücüyle ile işlenerek her türlü malın elde edilmesi faaliyeti, üretim. İmalathane: Ham maddeleri işleyerek mamul madde üreten iş yeri veya fabrika. Ayakkabı imalathanesi.
İmalat firması ne demek?
İmalat firması ne demek?
İmalathane: Ham maddeleri işleyerek mamul madde üreten iş yeri veya fabrika. Ayakkabı imalathanesi. İmalat sanayi: Ham maddelerden mamul madde üreten sanayi, yapım sanayi.
İmalat teknolojisi ne demek?
İleri İmalat Teknolojileri'nin Tanımı Bu bağlamda İİT'yi "uygulandığı zaman bir örgütün mevcut üretim metotlarında, yönetim sistemlerinde ve ürünün tasarım ve üretiminde değişikliğe yol açan yeni ve ilgili herhangi bir yöntem, yaklaşım veya teknik" şeklinde tanımlamak mümkündür (Pike vd., 1988).
İmalat malzemeleri nelerdir?
İmalat malzemeleri nelerdir?
MALZEMELER
- Metaller, demir, alüminyum, çinko, krom, bakır, nikel v.b elementler bu guruba girer.
- Seramikler, kil ve kaolen gibi malzemelerin yüksek sıcaklıkta pişirilmesi ile elde edilen malzemelerdir.
- Polimerler, polimerler genel olarak plastik ve lastik malzemelerdir.
- Kompozitler, kompozitler çok fazlı malzemelerdir.
Üretim nedir kısaca anlatımı?
Üretim nedir kısaca anlatımı?
Üretim; insan ihtiyaçlarını karşılamak için mal ve hizmetlerin miktarını ya da faydalarını artırmaya yönelik çabalar olarak tanımlanabilir. Bu sebeple üretim, imalat kavramından ayrılır; zira imalat, üretimden farklı olarak sadece bir malın sayısını ya da faydasını arttırma çabasıdır.
Imal yerinde üretim nedir?
Makine ve tesislerin, yalnız belirli bir (veya birkaç) mamule tahsis edildiği ve belli bir ürün üzerindeki işlemlerin birbiri ardı sıra yerine getirildiği sistemlerdir. Üretilen mamule olan talep düzeyi, dolayısıyla üretim miktarları çok yüksektir.
İmalat kaça ayrılır?
İmalat kaça ayrılır?
Talaşlı ve talaşsız imalat yöntemleri olmak üzere genel olarak ikiye ayrılır.
Talaşsız imalat yöntemleri nelerdir?
Talaşsız imalat yöntemleri nelerdir?
Talaşsız imalat yöntemleri ise genel olarak, döküm, dövme, soğuk/sıcak çekme, ekstrüzyon ve sac metal işleme olarak ayrılabilir. Bunların dışında çok çeşitli (Otoinşa gibi) sıra dışı imalat yöntemleri de vardır. Ayrıca günümüzde tüm bu tezgâhlar bilgisayar kontrollü (CNC) olarak kullanılmaktadırlar.
Ne üzerine fabrika kurulur?
Nitelikli iş gücüne sahip olmak da fabrika sürekliliği açısından önemli bir konudur. Bu süreçte fabrikanızı gıda, çimento, kağıt, ilaç sanayi, tekstil gibi alanlarda açabilirsiniz. Özellikle Türkiye'nin kağıt, tekstil ve çimento alanlarında yüksek potansiyele sahip olması başarıyı da beraberinde getirmektedir.