- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 1.489
- Meslek
- Webmaster
Iman etmeyenlere ne denir?
Peygamber'in yüce Allah'tan getirdiği kesin olan ve tevâtür yoluyla bize kadar ulaşmış bulunan esaslardan (zarûrât-ı dîniyye) bir veya birkaçını yahut da tamamını inkâr eden kimseye kâfir denir. Meselâ namazın farz, şarabın haram oluşunu inkâr eden, meleklerin ve cinlerin varlığını kabul etmeyen kimse kâfirdir.
Allah'ı kabul etmeyip inkar etmeye ne denir?
Küfr-i inkârî, kişinin Allah'ı, onun peygamberlerini ve peygamberlerinin getirdiği esasları kalben ve dili ile kabul etmemesi, inkâr etmesi durumuna verilen isimdir.
İslam'a göre kâfir teriminin kullanılabileceği gruplar, İslam dışındaki dinlere mensup insanların tümü ve İslam dışı felsefi düşüncelere bağlı insanların tümüdür. İslam'da, kâfir olarak ölen herkesin ahirette sonsuza kadar cehennemde yanacağı inancı vardır.
Dinden çıkan kişi nasıl tövbe etmeli?
Bilerek veya bilmeyerek küfre (imanımın gitmesine) sebeb olan bir söz söyledim veya iş yaptım ise, nâdim oldum, pişmân oldum. Beni affet) diyerek tövbe etse, Allahü teâlâya yalvarsa, muhakkak affolur. Cehenneme gitmekten kurtulur.
İman eden kişiye ne denir?
Bu inanca sahip bulunan kimseye mü'min, inancının gereğini tam bir teslimiyetle yerine getiren kişiye de müslim denir. Ayrıca Türkçe'de müslim kelimesinin Farsça kurala göre çoğulu olan müslüman da (müslimân) bu anlamda kullanılmaktadır. İbrânîce'de iman emunah kelimesiyle karşılanır.
Peygamberleri kabul etmeyenlere ne denir?
Demek ki, peygamberleri ve kitapları inkâr etmek demek olan dinsizlik (deizm), Allah'ın birçok isim ve sıfatlarını inkâr olduğundan Allah'ı da inkâr etmektir.
Farzı inkar edenin durumu ne olur?
Muhkem bir farzı inkar eden kafir olur. Muhkem bir haramı inkar eden kafir olur. Hükmü Kıyamet'e kadar yürürlükte olan muhkem bir ayet için "O eskidendi, bugün geçerli değildir" diyen dinden çıkar.
Öldürülmeme nedeni de şudur: Öldürülme, küfür sebebiyle değil, savaşın şerrini önlemek için caiz kılınmıştır. Kafir olmanın cezası, Allah katında, öldürmekten daha fazladır. O yüzden öldürme cezası, savaşa fiilen katılana mahsus sayılır ki o da kadın değil erkektir.
Insanları bir olan Allaha inanmaya çağırmaya ne denir?
İrşad kavramıyla anlam yakınlığı bulunan kelimelerden biri de da'vettir. "İnsanları İslâm dinini benimsemeye ve müslümanları dinî görevlerini yerine getirmeye çağırma" anlamındaki davet daha çok bu iki anlamın birincisinde, irşad ise ikincisinde yaygınlık kazanmıştır.