Modoratör
Efsanevi Üye
Imparfait ne zaman kullanılır?
türkçede şimdiki zamanın hikayesi * olarak bilinen ve "yapıyordum, ediyordum" benzeri şeyler oluşturmaya yarayan zaman kipinin fransızca versiyonu. kullanımı en basit fransızca fiil kalıplarındandır; ilginç bir şekilde hiçbir istisnai duruma sebep olmaz.
Superlative ne zaman kullanılır?
İngilizce En Üstünlük Yapısı (Superlative in English) En üstünlük yapısı sıfatların ve zarfların en üst ya da en alt olduğu durumlarda kullanılır. Hece sayısına göre "-est" son eki ya da "the most" kullanılır.
Comparative cümle nasıl kurulur?
Comparative cümle nasıl kurulur?
Örnek: Bir çocuğun bir arkadaşına "Benim babam senin babandan daha güçlü." diye bir cümle kurması, iki çocuğun babalarının güç konusunda mukayese edilmesi anlamına gelir. Böyle bir cümle kurmak için comparative'e ihtiyaç duyulur. My father is stronger than your father. (Benim babam senin babandan daha güçlü.)
Futur Antérieur ne zaman kullanılır?
Futur Antérieur ne zaman kullanılır?
gelecek zaman içinde belirli bir tarihte tamamlanacak eylemler için kullanılan bir fransızca zaman kipi. yardımcı fiilin (fiilin grubuna göre être veya avoir) * futur simple'i + eylemin participe passé'si şeklinde çekilir. …
Passe Simple ne zaman kullanılır?
fransızca basit geçmiş. ne yazıkki bu zamanın çekimi ve kullanımı adındaki gibi basit değildir. sadece edebi eserlerde ve hikaye anlatırken kullanılır.
Est takısı ne zaman gelir?
Eğer sıfatınız kısaysa yani tek heceliyse sıfatın sonuna '-est' takısı gelir. Longest, biggest, smallest gibi. Eğer sıfatınız kısaysa yani 2 heceli ancak sonu -y harfi ile bitiyorsa -y harfi düşer, sıfatın sonuna '-iest' takısı gelir. Happy -> happiest gibi.
Passe Anterieur ne demek?
Passe Anterieur ne demek?
Fransız passé ant é rieur ("anterior geçmiş"), geçmiş mükemmelliğin edebi ve tarihsel eşdeğeridir (Fransızca'da, artı-kuyruk-parfe ). Edebiyatta, gazetecilikte ve tarihsel anlatımlarda anlatım için ve geçmişte başka bir eylemden önce geçmişte meydana gelen bir eylemi belirtmek için kullanılır.