Ineklerde kuru dönem kaç gün?
Kuru dönemin yapılan çalışmalarda 50-70 gün arasında olmasının uygun olduğu gösterilmiştir. Sağım durdurulduğunda meme salgıcı dokuları tamamen yıkılmakta ve yenilenmektedir.
Kuru dönem tedavisi ne demek?
Kuru dönem tedavisi ne demek?
Kuru dönem meme içi antibiyotik tedavisi, mastitis kontrol programlarının en önemli uygulamasıdır. Kuru dönem tedavisinin amacı, hem meme dokusunda kuru dönem başlangıcında var olan enfeksiyonu tedavi etmek, hem de memeyi bu dönemde şekillenecek yeni meme içi enfeksiyonlardan korumaktır.
Ineklerde kuru döneme nasıl geçilir?
Ineklerde kuru döneme nasıl geçilir?
Süt verimi fazla gebe inekler doğurmalarına 60 gün kala sağıma son verilerek kuruya çıkarılırlar. Kuruya çıkarma; hayvana verilen yem miktarı azaltılır ve süt miktarı düşürülür, günde 2 kez yapılan sağım bire indirilir, sonra iki günde bir yapılır ve birkaç gün sonra sağım tamamen kesilir.
Inekler her zaman süt verir mi?
9. İnekler doğal koşullarda 20-25 yıl yaşayabiliyor. Zorunlu olarak maruz kaldıkları sürekli emzirme, aşılanma, hamile bırakılma, hapsedilme onların 4-5 yaşlarından sonra daha az süt üretmelerine neden oluyor ve bu yaşlardan sonra da genellikle katlediliyorlar.
Kuru dönem Yemi nedir?
Kuru dönem Yemi nedir?
GÜRDAL KURU DÖNEM YEMİ inekler kuruya çıkarıldıkları andan itibaren doğuma kadar olan 2-3 hafta arasında kullanılan yemdir. Yonca gibi baklagil kuru otları tek kaba yem kaynağı olarak kullanılmamalıdır. Kullanılması halinde 1-2 kg/gün miktarı aşılmamalıdır.
Hayvanlarda kuru dönem ne demek?
Hayvanlarda kuru dönem ne demek?
Kuru dönem sağmal hayvanların doğumdan önceki iki aylık dönemde doğuma hazırlık maksadı ile sağım dışına çıkarılması olarak tanımlanabilir. Kuru dönemde uygulanan besleme programları sağmal dönemde hayvanların süt verimi ve sağlığı üzerine önemli etkiler yapmaktadır.
Kuru dönem Yemi ne işe yarar?
Önerilen doğrultuda kullanıldığında kuru dönem yemlerimiz güç doğum problemlerinin önlenmesine, sağlıklı buzağılar elde edilmesine, doğum sonrası sonun kolay atılmasına, metabolik hastalıkların en az düzeye indirilmesine, sağmallardan maksimum düzeyde süt verimi alınmasına katkıda bulunur.