Modoratör
Yeni Üye
Ingilizce hazırlık ne kadar sürer?
İngilizce Hazırlık Programı'nda normal eğitim süresi 1 (bir) akademik yıl, azami eğitim süresi 2 (iki) akademik yıldır.
Hazırlık sınıfı kaç yıl?
Cevap: Hazırlık sınıfı eğitiminin süresi, iki yarıyıldan oluşan bir akademik yıldır. 10. Hazırlık sınıfını en fazla kaç akademik yıl okuyabilirim? Cevap: Hazırlık sınıfının süresi, azami iki akademik yıldır.
Hazırlık sınıfı nasıl olur?
Hazırlık sınıfı, üniversitelerin 1 sene vermiş olduğu bir eğitimdir. Farklı bölümlerde olan kişiler bir sınıfa dahil edilerek yabancı dil eğitimi alır. Yabancı dil eğitiminin verildiği dönem, hazırlık sınıf olarak adlandırılır.
2 yıl hazırlıkta kalınca ne olur?
2 yıl hazırlıkta kalınca ne olur?
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, devam etmelerine rağmen zorunlu hazırlık sınıfını 2 yıl içinde başarıyla tamamlayamayıp ilişiği kesilen öğrenciler, başvurmaları halinde başka bir üniversite veya kayıtlarının bulunduğu üniversitede Türkçe öğretim yapılan …
Üniversite hazırlık sınavı nasıl geçilir?
Üniversite hazırlık sınavı nasıl geçilir?
Üniversitenin yaptığı hazırlık atlama/muafiyet sınavına girerek başarılı olursunuz. Yurtışında bir dil okuluna gidersiniz. 6 aylık bir eğitim ile Üniversite İngilizce hazırlık sınıfını atlayacak bir seviyede İngilizce ile geri dönersiniz.
Hazırlık sınıfı nasıl atlanır?
Üniversite hazırlık sınıfında kalma var mı?
-Evet. İsteğe bağlı hazırlık sınıfını tercih etmek isteğe bağlı ancak derslere devam etmek zorunludur. Öğrenciler derslerin %85 ine devam etmek zorundadır. Devamsızlıktan kalan öğrenciler ancak bir sonraki akademik yılda bölümlerine devam edebilirler.
Hazırlık sınıfı kaç Kur?
Yeni yönetmeliğe göre hazırlık eğitim-öğretim süresinin azami 2 yıl olması nedeniyle, L1 düzeyinde öğrenime başlayan yeni kayıtlı bir öğrenci, hazırlık öğrenimini 2 yılda tamamlayabilmek için, yüz yüze veya online platformda olmak üzere toplamda en fazla 4 kez kur tekrarı yapabilecektir.