- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- -4
- Meslek
- Webmaster
Insan imanını nasıl kaybeder?
İnsanın imanını yitirmesinin bir sebebi cahillikse diğer sebebi kibirdir. Allah Mümine imanını arttırmasını emrettiği halde o atadan gelme taklit Müslümanlıkla yetinirse, şeytan sözcüsü bir ateist çıkar karşısına, birkaç soru sorar, iman binası deprem gibi çöker üstüne.
İmanın azaldığını nasıl anlarız?
Kur'an'ın manalarına, kıssalarına, uyarı ve müjdelerine önem vermemek, merak etmemek, üzerinde düşünmemek. Yanında edilen gıybet, iftira, dedikodu ve küfürlere sessiz kalmak. Tavır koyma bilincini kaybetmek. Günaha dalmış insanlarla dostluğa, beraber oturup kalkmaya ve beraber yiyip içmeye devam etmek.
Güçlü iman nasıl olur?
Kişi Allah a kavuşacağını düşünür. O'nun karşısına en güzel şekilde çıkılması gerektiğinin farkına varır. Böylece Allah'ın rızasını kazanma adına salih ameller işlemeye çalışır. Bu şekilde kuvvetli bir imana sahip olunur.
Imansız gitmenin alametleri nelerdir?
Şimdi imanı olduğu hâlde, ileride imanının gitmesine sebep olan şeyler 40 kadardır:
- Bidat sahibi olmak.
- Zayıf iman, yani amelsiz iman.
- Dokuz azasını doğru yoldan çıkarmak.
- Büyük günah işlemeye devam etmek.
- Nimet-i İslama şükrünü kesmek.
- Ahirete imansız gitmekten korkmamak.
- Zulmetmek.
İman nasil geri gelir?
Bilerek veya bilmeyerek küfre (imanımın gitmesine) sebeb olan bir söz söyledim veya iş yaptım ise, nâdim oldum, pişmân oldum. Beni affet) diyerek tövbe etse, Allahü teâlâya yalvarsa, muhakkak affolur. Cehenneme gitmekten kurtulur. Cehennemde sonsuz yanmamak için, her gün muhakkak tövbe ve istigfâr etmelidir.
Imanı güçlendirmek için hangi dua okunur?
' Allahümme, ya mukallibel kulüb, sebbit kalbi, alâ dinik.
İman etmek nasıl olur?
ALLAH'A İMAN NASIL OLMALIDIR? Allah'a iman, Allah'ın var ve bir olduğuna, bütün üstünlük sıfatlarıyla nitelenmiş ve noksan sıfatlardan uzak ve yüce bulunduğuna inanmaktır. Bir başka deyişle Allah hakkında vâcip (zorunlu, gerekli), câiz ve imkânsız sıfatları bilip öylece kabul etmektir.
Tahkiki iman için ne yapmalıyız?
Tahkîkî iman, araştırmalara ve elde edilen sağlam delillere ikna olmaya dayanan kuvvetli ve sarsılmaz bir inanç demektir. Tahkîkî imanı elde etmek için; 1-Tahkiki imana ne kadar ihtiyacımız olduğunu iyice anlamak, yani dünya ve ahret saadetimiz için bunun ne kadar elzem olduğunu bilmek lazımdır.
Bireyde ölümün gerçekleştiğinin göstergeleri ise bilincin tam ve sürekli kaybı, dıştan gelen tüm uyaranların algılanmasında ve yanıtlanmasında kayıp, reflekslerin kaybı, solunumun geri dönüşsüz biçimde durması olarak kabul edilmektedir.