Neler yeni

İnsanın Yaratılış Gayesi Nedir

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Guest
insanın yaratılış gayesi kuranda nasıl ifade edilir?

İnsanın Yaratılış Gayesi : İnsan Allaha kulluk yapması icin yaratılmıştır Kulluk gorevi vardır, fakat Allah bizleri imtihan eder; ama imtihanda bizim ne yaptığımızı kontrol ettikten sonra, tespit ettikten sonra bizim ne olduğumuzu anlamaz Allah Zaten yapacağımız şeyleri bize sonsuz oncede yaptırmıştır Allah, yaratılmıştır

Allah ne yaptığımızı bilir Allahın batınındaki asıl amacı bizim kendi kendimizi tanımamızdır; yani, biz nasıl bir insanız, ahlakımız nasıl, kişiliğimiz nasıl? Eğer Allah nasip ederde cennete gidersek, biz diyeceğiz; cok iyi insandım, hizmet ederdim, konuşurduk, sohbet ederdik, tebliğ yapardım, fakirlere yardım ederdim, insanları zorluk anında desteklerdim diyerek kendimize sevgimiz oluşmuş olacak Yani, cennette biz bir renk kazanmış olacağız Ama meleklerin boyle bir imkanı yok Mesela, melekler iyi olmaya mecburdur, Allahın emrettiklerini yaparlar zaten Yani duzdur meleklerin konumu Ama insan cok farklı, insan kişiliğini eğer imanını, aklını geliştirirse melekten ustun olabiliyor Vefa, sadakat, sabır, şefkat, merhamet, irade, cesaret bircok ozellik kazanmış oluyor

in bunların hic birine ihtiyacı olmuyor Cunku Allah onlara mecburi olarak vermiş, onlarda bunu yapıyorlar O yonuyle bize bir lutuftur, cennette rahat etmemiz, zevk almamız, kendimizi sevmemiz, cevremizdekileri sevmemiz icin verilmiş bir lutuftur bu imtihan Mesela, biz evliysek eşimizi cok seveceğiz yahut dava arkadaşlarımızı cok seveceğiz Ahirette guzel bulacağız onları; ahlaken, kişilik olarak şahsiyet olarak cok cile cekmişti, cok zorluğa katlanmıştı diyeceğiz Onları sevmemizi sağlayacak bu
Yoksa Allah bizim ne yapacağımızı hem biliyor hem de zaten yaratan O, hem de sonsuz oncede yaratmış onu inşaAllah

Adnan Oktar
Tempo Tv Roportajından

Kuranı Kerimde insanın yaradılış gayesi Gorev ve sorumluluğu hakkında pek cok ayetler vardır Aşağıdaki ayetler İnsanın Yaratılış Gayesine ornektir

Cinleri ve insanları sadece bana kulluk etsinler diye yarattım (Zariyat, 56)

Biz, insanı katışık bir damladan yarattık Onu imtihan edelim diye onun işitmesini ve gormesini sağladık (İnsan, 2)

İnsan kendisini başıboş bırakacağımızı mı sanar? (Kıyamet, 36)

Biz emaneti goklere, yere ve dağlara teklif ettik Hepside onuyuklenmekten kacındılar ve korktular İnsan ise onu yuklendi Gercekten insan cok zalim, cok Cahildir (Ahzab, 72)

Olumu ve hayatı, hanginizin daha iyi calışacağını denemek icin yaratan Odur (Mulk, 2)

O, gokleri ve yeri hak ile yaratmış, sizi de en guzel surette şekillendirmiştir Donuş de O nadır (Teğabun, 3)

Ey iman edenler! Kendinizi ve ailenizi ateşten koruyun Onun yakıtı insanlar ve taşlardır (Tahrim, 6)

Geri